3 kişilik pilav kaç bardak?

İçindekiler:

  1. 3 kişilik pilav kaç bardak?
  2. 2 kişilik pilav nasıl olur?
  3. 4 kişilik pilav nasıl olur?
  4. Pilava tavuk bulyon ne zaman atılır?
  5. Pilavda tavuk bulyon nasıl kullanılır?

3 kişilik pilav kaç bardak?

2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. Bu durumda 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz. Ya da diğer bir deyişle pirincinizi 1 kase ile ölçüyorsanız 1,5 kase de su kullanmalısınız. Tane tane pirinç pilavı yapmak için baldo pirinç ya da pilavlık pirinç kullanmalısınız.

2 kişilik pilav nasıl olur?

Küçük bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın. Şehriyeleri hafif renk alana dek 2 dakika karıştırarak kavurun. Suyu süzülen pirinçleri ekleyip, şeffaf olana dek orta ateşte karıştırarak 5 dakika kavurun. Sıcak suyun içerisine Knorr Tavuk Suyu Bulyon ekleyip iyice karıştırın ve tencereye ekleyin.

4 kişilik pilav nasıl olur?

4 kişilik pilav pişireceğimiz tencerenin içine, 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım ve ısındıktan sonra içine 3 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim. Tenceredeki yağlar iyice ısındıktan sonra, süzdüğümüz pirinçleri içine atalım ve kavuralım. Kavrulan pirinçlerin üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim.

Pilava tavuk bulyon ne zaman atılır?

Bulyon Pilav Püf Noktaları: Suyu yemeğin üzerine sıcak olarak dökün yoksa pirinçler sertleşir ve tuzu çekmez. Bulyonu bir miktar sıcak suyun içinde eriterek dökün. Böylece daha hızlı çözülerek pilava lezzetini katar. Tuzu en son atın.

Pilavda tavuk bulyon nasıl kullanılır?

Şehriyemiz kızardıktan sonra pirincimizi ve tavuk bulyonmuzu ekleyip iki dk kavuruyoruz ve iki tatlı kaşığı tuz koydum. Ben tuzunu da ekliyoruz . Suyunu da ekleyip altı çok kısık bir şekilde pişiriyoruz. Pilavımız suyunu çeker çekmez altını kapatmayın.