Kalfalık belgesinden sonra ustalık belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Kalfalık belgesinden sonra ustalık belgesi nasıl alınır?
  2. Terzi belgesi nasıl alınır?
  3. Sarraf ustalık belgesi nasıl alınır?
  4. Vitrin kuyumculuğu ustalık belgesi nasıl alınır?
  5. Önlisans mezunu usta öğretici olabilir mi?

Kalfalık belgesinden sonra ustalık belgesi nasıl alınır?

Kalfalık Belgesi Sahipleri Ustalık Belgesini Mesleklerinde 5 Yıl Çalışmışlıklarını Hizmet Belgeleriyle Belgeleyerek Alabilirler. Mesleklerinde 5 Yıl Çalıştıklarını SGK Sosyal Sigortalar Kurumu Hizmet Dökümü İle Belgeleyenler Ustalık Sınavına Girerek Başarılı Olmaları Durumunda Belgelerini Alabilirler.

Terzi belgesi nasıl alınır?

* Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Sarraf ustalık belgesi nasıl alınır?

Ustalık Belgesi Başvuruları için; İlkokul ve düzeyi mezunları için 9 yıl, Lise ve üzeri mezunları için 7 yıl kuyumculuk mesleğinden sigorta veya bağkur hizmetleri olmaları gerekmektedir. İlgili Formların eksiksiz doldurulup, istenen evraklar tamamlanarak başvurular Mesleki (Çıraklık) Eğitim Merkezine yapılacaktır.

Vitrin kuyumculuğu ustalık belgesi nasıl alınır?

Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Önlisans mezunu usta öğretici olabilir mi?

Alanında Lisans Yada Ön Lisans Mezunları İçin Usta Öğreticilik Belgesi Gerekli Değildir. ... Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanında Açılan Bazı Kurslarda Usta Öğretici Olarak Görev Alabilmek İçin Lisans Ve Ön Lisans, Meslek Lisesi Ve Ustalık Ve Usta Öğretici Belgesi Sahipleri Görev Alabilir.