5 Ocak 2021 Adanada resmi tatil mi?

İçindekiler:

  1. Adanada resmi tatil mi?
  2. Adana 5 Ocak resmi tatil mi?
  3. 5 Ocak günü Adana için neden önemlidir?
  4. 5 Ocak Adananın kurtuluşu kaçıncı yılı?
  5. 5 Ocak tarihinde neler oldu?
  6. de ne oldu?
  7. Adananın kurtuluşu kaç yıl oldu?
  8. 6 Ocak da ne oldu?

Adanada resmi tatil mi?

Adana'nın Fransızların işgalinden kurtuluşunun 94.yılı nedeniyle kentte birçok kutlama gerçekleştirilecek. Peki kutlamaların olacağı Adana'da 5 Ocak Salı günü okullar tatil olacak ? ... Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Adana'da 5 Ocak Salı günü tatil ilan edilmeyecek.

Adana 5 Ocak resmi tatil mi?

İşte, 5 Ocak Adana'nın kurtuluşu resmi tatil mi sorusunun cevabı… 5 Ocak Adana'nın kurtuluşu resmi tatil mi? Adana'nın Fransızların işgalinden kurtuluşunun 99.yılı nedeniyle kentte birçok kişi resmi tatil olup olmayacağını araştırmaya başladı. Her yıl olduğu gibi 2021 senesi için de resmi tatil konusu söz değil.

5 Ocak günü Adana için neden önemlidir?

Bu bağlamda altı çizilmelidir ki 5 Ocak 1922, milletimizin Adana tarihine silinmez bir not düştüğü, kendi mührünü vurduğu kutlu bir gündür. 5 Ocak, Adana'nın kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. 5 Ocak, düşman postalının bir daha dönmemek üzere bu topraklardan sürüldüğü; vatan, millet, devlet ve bayrak ...

5 Ocak Adananın kurtuluşu kaçıncı yılı?

5 Ocak 2020 Adana'nın Kurtuluşunun 98.Yıl Dönümü Kutlama Programı 04 Ocak'ı 05 Ocak'a bağlayan gece bütün resmi daireler, özel kuruluşlar, iş yerleri, caddeler ve meydanlar; Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak ayrıca ışıklandırma sistemi bulunan tüm tarihi binalar ışıklandırılacaktır.

5 Ocak tarihinde neler oldu?

18-1809 Osmanlı-İngiliz Savaşı'nı sona erdiren Kale-i Sultaniye Antlaşması imzalandı. 1854 - San Francisco buharlı gemisi battı: 300 kişi öldü. 1889 - Alman fizikçi Martin Brendel, ilk kez auroraları fotoğrafladı. ... 1933 - San Francisco'daki Golden Gate Bridge inşa edilmeye başlandı.

de ne oldu?

Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü olan 5 Ocak tarihi, başta tüm Adanalılar olmak üzere milletimizin bir bayramıdır, bütün Adanalı kardeşlerimin bayramını kutluyorum.

Adananın kurtuluşu kaç yıl oldu?

ADANA'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü 5 Ocak'ta törenlerle kutlanacak. Kutlama etkinlikleri ilk olarak saat 9.30'da Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

6 Ocak da ne oldu?

6 Ocak: Üç Kutsal Bilge Günü (resmi tatil) İsa'nın ilk defa göründüğü ve vaftiz edildiği gündür, ayrıca Kana mucizesi de bu gün olmuştur. Hristiyanlar'ın 6 Ocak Yortusu Aya Epifani (Epifani:Görünme) Bayramın'da Peygamber Hz. İsa'nın vaftizi kutlanır.