Şofben Doğalgaz zehirlenmesi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Şofben Doğalgaz zehirlenmesi nasıl olur?
  2. Doğalgaz zehirlenmesi nasıl meydana gelir?
  3. Soba ve doğalgaz zehirlenmeleri nasıl önlenir?
  4. Baca gazı zehirlenmesi nedir?

Şofben Doğalgaz zehirlenmesi nasıl olur?

Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliği olmamasından dolayı “SESSİZ KATİL” olarak bilinen karbonmonoksit zehirlenmesi; Karbonmonoksit düzeyi ve maruz kalınan süre ile ilişkili olarak, baş ağrısı, yorgunluk hissi ve mide bulantısı gibi semptomlar ile belirginleşir.

Doğalgaz zehirlenmesi nasıl meydana gelir?

Zehirlenme belirtileri nelerdir? Karbonmonoksit gazına maruz kaldığımızda, kandaki hemoglobinin 'si karboksihemoglobine dönüştüğünde, baş dönmesi ve baş ağrısı ile başlayan ilk belirtiler, sinyaller görülür, oran P'ye çıktığında bilinç kaybı, `-70 civarında ise ölüm gerçekleşir.

Soba ve doğalgaz zehirlenmeleri nasıl önlenir?

YAKICI CİHAZLARINIZI HER YIL YETKİLİ SERVİSE KONTROL ETTİRİN. Fosil yakıt kullanılan ortamlarda karbonmonoksit dedektörü kullanınız. Doğal gaz kullanıcıysanız havayı dış ortamdan alan ve atık dumanı dışarı veren cihazları (hermetik tip) tercih ediniz. Fosil yakıtla çalışan cihazın bulunduğu odada uyumayınız.

Baca gazı zehirlenmesi nedir?

Karbon monoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir. Karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir.