Kuddüs terimi nedir?

İçindekiler:

  1. Kuddüs terimi nedir?
  2. Ya Kuddüs isminin fazileti nedir?
  3. Allah'ın isimleri Kuddüs ne demek?
  4. El Kuddüs ne icin okunur?
  5. Ya Kuddüs ya Mennan ne demek?

Kuddüs terimi nedir?

Kuddûs; hatadan, gafletten, âcizlikten, her türlü eksiklikten uzak, pek temiz, bütün kemâl sıfatları üzerinde toplamış, bütün övgülerin üstünde olan demektir. Her türlü ayıptan, kusurdan ve ihtiyaçtan uzak olan, her türlü hayır ve bereketin kaynağı olan mübarek zât demektir.

Ya Kuddüs isminin fazileti nedir?

Ya Kuddus” esması nazar ve göz değmesi, kıskançlık ve haset durumlarından korunmak için 170 defa okunması gerekmektedir. Zikir vakitlerinde okunmasının daha tesirli olduğu bilinmektedir. Şeytanın şerrinden ayrıca cin, büyücü ve insanların şerrinden de korunmak için 170 kez okunmalıdır.

Allah'ın isimleri Kuddüs ne demek?

El-Kuddus, bütün övgüler üzerine olan, her türlü eksiklikten uzak ve kemal sıfatlarının hepsi üzerine toplanmış anlamına gelmektedir. Her türlü kusurdan müberra olmak, çok temiz ve pak olan, noksanlıktan uzak olan anlamları da taşımaktadır. Hatalardan, gafletten ve acizlikten uzak anlamları da vardır.

El Kuddüs ne icin okunur?

Günahları için tövbe etmek ve güzel ahlaka kavuşmak için günlük 170 defa “Ya Kuddus” zikredilmelidir. Kalbin temizliğe ermesi ve insanlardan saygı ve sevgi görmek için 100 defa “Ya Kuddus” esması okunmalıdır.

Ya Kuddüs ya Mennan ne demek?

El-Kuddus Esması Anlamı Nedir? El-Kuddus, bütün övgüler üzerine olan, her türlü eksiklikten uzak ve kemal sıfatlarının hepsi üzerine toplanmış anlamına gelmektedir. Her türlü kusurdan müberra olmak, çok temiz ve pak olan, noksanlıktan uzak olan anlamları da taşımaktadır.