Pera Güzel Sanatlar Lisesi kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Pera Güzel Sanatlar Lisesi kaç yıllık?
  2. Pera Güzel Sanatlar Lisesi hangi şehirde?
  3. Pera Güzel Sanatlar lisesinde hangi bölümler var?
  4. Pera Ortaokulu özel mi?
  5. Güzel sanatlar fakültesine nasıl girerim?
  6. Sabahattin Özbakır kimdir?
  7. Güzel Sanatlar Lisesi bitirince ne oluyor?

Pera Güzel Sanatlar Lisesi kaç yıllık?

Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi hangi şehirde?

Pera Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi / Şişli – İstanbul Pera Güzel Sanatlar Sanat ve İletişim alanlarındaki kurs çalışmalarını devam ettirirken 1996 yılında Türkiye'nin ilk özel Güzel Sanatlar Lisesini kurdu.

Pera Güzel Sanatlar lisesinde hangi bölümler var?

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK 4 BÖLÜMLÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ
  • Resim Bölümü
  • Müzik Bölümü
  • Tiyatro Bölümü
  • Bale-Dans Bölümü

Pera Ortaokulu özel mi?

Pera Ortaokulu 29 yıllık bir gelenekten gelen eğitim sistemi ve metotları ile sanatı, kültürü ve yabancı dili birleştiren, ülkemizde sanat adı altında birçok olguya yön vermiş bir kurumun ekolünü taşıyan özel bir yapıdır.

Güzel sanatlar fakültesine nasıl girerim?

Lise diplomasına sahip, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her yaştan kişiler Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına katılabilirler. (T.C. vatandaşı olmayan adaylar ise yabancı öğrenci kontenjanından yaralanabilirler.)

Sabahattin Özbakır kimdir?

Sabahattin Özbakır, 1954'te İstanbul'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Tarhan Koleji'nde tamamladı. ... 1995'ten itibaren eğiticinin eğitimi adlı eğitim seminerlerini başlatarak sanat öğretmenlerine rehberlik etti. 2000'de Güzel Sanatlar Lisesine bağlı ilk resim galerisini açtı. 2001'de Tiyatro Pera'yı kurdu.

Güzel Sanatlar Lisesi bitirince ne oluyor?

Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.