Truva Atı nedir kısa bilgi?

İçindekiler:

  1. Truva Atı nedir kısa bilgi?
  2. Truva Atı hangi ilde?
  3. Truva atı neyi simgeler?
  4. Truva atı hangi amaçla yapılmıştır?
  5. Çanakkale Truva atı nedir?

Truva Atı nedir kısa bilgi?

Truva atı Truva atı, zekasıyla ünlü Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketidir.Savaş yaklaşık 10 yıldır sürüyordur. Askerler bıkkın ve yorgundur. Zekası yüzünden Athena tarafından da sevilen Odysseus'un aklına tahtadan bir at yapma fikri gelir.

Truva Atı hangi ilde?

Bu Truva Atı günümüzde ise Çanakkale şehrinde yer almaktadır. Truva Savaşı, Sparta kralı olan Menelaus'un karısı Helen yüzünden yaşanmıştır.

Truva atı neyi simgeler?

Truva Atı, savaş sanatında düşmanı yanıltmak için yapılan en bilindik öykülerin başında gelmektedir. Aslında karşı tarafa bir edilmiş bir armağan gibi gösterilen fakat asıl amacı Troya yani Truva şehrini ele geçirmek için savaşan Yunanlı askerleri taşıyan, tahtadan yapılmış devasa büyüklükte bir attır.

Truva atı hangi amaçla yapılmıştır?

Truva atı, zekasıyla ünlü Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketidir.Savaş yaklaşık 10 yıldır sürüyordur. Askerler bıkkın ve yorgundur. Zekası yüzünden Athena tarafından da sevilen Odysseus'un aklına tahtadan bir at yapma fikri gelir.

Çanakkale Truva atı nedir?

Truva atı, Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketidir. Savaş yaklaşık 10 yıldır sürmektedir. Askerler bıkkın ve yorgundur. Zekası sayesinde Athena tarafından da sevilen Odysseus'un aklına tahtadan bir at yapma fikri gelir.