65 yaş üstü HES koduyla seyahat edebilir mi?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstü HES koduyla seyahat edebilir mi?
  2. 65 üstü HES kodu nasıl alınır?
  3. 65 yaş üstü HES kodu ne işe yarar?
  4. 65 yaş üstü kendi aracı ile seyahat edebilir mi?
  5. HES kodu seyahat izni için yeterli mi?
  6. Anneme nasıl HES kodu alabilirim?
  7. HES kodunda hangi bilgiler var?
  8. HES kodunu kimler alabilir?
  9. HES seyahat izin belgesi yerine geçer mi?
  10. Eşime HES kodu nasıl alınır?
  11. HES kodu alınınca ne olur?

65 yaş üstü HES koduyla seyahat edebilir mi?

Tüm illerdeki seyahat yasağı kalktı. Ancak artık seyahat izin belgesi ve HES kodu ile seyahat ediliyor. 65 yaş üstü vatandaşlar ise şehirler arası seyahat için e devlet ya da "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan seyahat izin belgesi almaları gerekiyor.

65 üstü HES kodu nasıl alınır?

Cep telefonu ile HES kodu alma Akıllı telefonun dışında her tür cep telefonundan tüm operatörler için HES kodu HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS atılır.

65 yaş üstü HES kodu ne işe yarar?

HES Kodu, kontrollü sosyal hayat kapsamında, vatandaşların şehirlerarası yolculuklarında, kurum ziyaretlerinde ya da bireysel iletişim gerektiren kamusal alanlarda Covid19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşmasına ve salgının takibine yarayan bir uygulama.

65 yaş üstü kendi aracı ile seyahat edebilir mi?

65 yaş üstü vatandaşların, özel araçla şehirler arası seyahat etmeleri için valilik, sağlık kuruluşu ya da kaymakamlıklara gitmelerine gerek yok. 65 yaş üstü özel araçla şehirlerarası seyahat etmeyi planlayanlar 199 ya da e-Devlet kapısı üzerinden 'Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi' alabiliyor.

HES kodu seyahat izni için yeterli mi?

Özel araçla yapılacak seyahatler için HES kodu uygulaması bulunmamaktadır. Özel aracınızla seyahat edecekseniz, hes kodu olmadan da seyahat edebilirsiniz.

Anneme nasıl HES kodu alabilirim?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

HES kodunda hangi bilgiler var?

HES (boşluk) TC Kimlik Numaranız (boşluk) Kimlik kartınızın seri numarasının son 4 rakamı (boşluk) kodun geçerli olmasını istediğiniz gün sayısı” yazıp 2023'e SMS atın. Bilgileriniz böyle ise, 2023'e gönderilmesi gereken kısa mesaj metni “HES 12345678901 1234 28” olacaktır.

HES kodunu kimler alabilir?

65 yaş ve üzeri tüm yolcular, aşağıda belirtilen detaylar üzerinden HES kodunu alabilirler. 1- "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden, "HES Kodu İşlemleri" bölümünden, 2- SMS Yönetmi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C.

HES seyahat izin belgesi yerine geçer mi?

Yeni alınan karara göre HES kodu olmadan seyahat etmek mümkün olmayacak. ... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan Hayat Eve Sığar uygulamasından alınacak HES kodu ile seyahat izin belgesi alıp, güvenli ve kontrollü seyahat gerçekleştirilebilecek.

Eşime HES kodu nasıl alınır?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HES kodu alınınca ne olur?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.