Kamu yönetiminden hangi yüksek lisans yapılır?

İçindekiler:

  1. Kamu yönetiminden hangi yüksek lisans yapılır?
  2. Kamu Yönetimi yüksek lisans yapmak ne işe yarar?
  3. Yüksek lisans bitirince ne olur?
  4. Siyaset Bilimi yüksek lisans ne işe yarar?
  5. Uluslararası ilişkilerde yüksek lisans ne işe yarar?

Kamu yönetiminden hangi yüksek lisans yapılır?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisansüstü Programları İ. Ü. SBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yüksek Lisans Programı, sosyal bilimlerin siyaset, yönetim, hukuk, maliye disiplin alanlarında lisansüstü eğitim vermeyi hedefleyen tezli bir programdır.

Kamu Yönetimi yüksek lisans yapmak ne işe yarar?

Bu programların amacı öğrencilere, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi disiplinlerini bilimsel yaklaşımla ele alarak, araştırma yapma ve çözüm üretme becerileri kazandırmaktır. Programların bir diğer amacı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanlarında çalışan veya çalışacak akademisyenleri yetiştirmektir.

Yüksek lisans bitirince ne olur?

Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı", "hekim" , "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur.

Siyaset Bilimi yüksek lisans ne işe yarar?

Bu bölümden mezun olanlar; Mezunlar ayrıca, kamu ve özel sektör kuruluşlarında, siyasi partilerde, sivil toplum örgütlerinde, kamuoyu araştırma şirketlerinde, medyada ve BM, Avrupa Birliği gibi uluslararası örgütlerde çalışabilirler. Farklı kademelerde yönetici olarak da görev yapabilirler.

Uluslararası ilişkilerde yüksek lisans ne işe yarar?

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programı, uluslararası takdir, politika ve ekonomi ile ilgili en önemli konularda bilgi ve beceri kazanmanızı sağlar. Bu, uluslararası sorgulayıcılarla en etkili şekilde iletişim kurabilmek ve işbirliği yapabilmek mümkündür.