Erkeklerde kemik erimesi olur mu?

İçindekiler:

  1. Erkeklerde kemik erimesi olur mu?
  2. Kemik erimesi nasıl bir ağrı yapar?
  3. Kemik erimesi nasıl bir hastalıktır?
  4. Kemik erimesinde agri olur mu?

Erkeklerde kemik erimesi olur mu?

Kemik erimesi kadınlarda daha yaygındır, ancak erkeklerde de risk vardır. 50 yaşın üstü erkeklerin %'inde kemik erimesine bağlı bir kırık görülecektir. “Kadın hastalığı” olarak görülen kemik erimesi sorunu erkeklerde yeterince tanı almamış ve ilgili tetkikler yapılmamış olabilir.

Kemik erimesi nasıl bir ağrı yapar?

İleri yaşlarda görülen kemik erimesi (osteoporoz), kas ağrılarına neden olan bir hastalıktır. Kemiğin yoğunluğunun değişmesi, iç yapısının bozulması anlamına gelen kemik erimesinde, kemik ağrısı, ilgili kaslarda ağrı ve tutulmalar olur. Özellikle bel ve sırt bölgesinde ağrılar daha fazla görülür.

Kemik erimesi nasıl bir hastalıktır?

Kemik erimesi olarak da bilinen osteoporoz; kemik yapısı içinde kalsiyum azalmasına bağlı olarak kemiğin kırılma olasılığını artıran bir hastalıktır.

Kemik erimesinde agri olur mu?

Osteoporoz (Kemik Erimesi) Ağrı Yapar mı? Osteoporoz genellikle sessiz bir hastalıktır. Fakat kemik erimesi çok yoğun ise henüz görünür kırık olmadan mikro kırıklar olabilir ki bunlar ağrı yapabilir. Osteoporozda görülen sırt ağrısının en önemli sebebi omurga kırıkları ve onlara bağlı şekil bozukluklarıdır.