Araç gümrük vergisi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Araç gümrük vergisi ne kadar?
  2. Gümrük vergilerinin hesaplanmasında dikkate alınan unsurlar nelerdir?
  3. Gümrük vergisi malın maliyetine girer mi?
  4. Parfümde vergi ne kadar?
  5. Ad valorem vergiler nelerdir?

Araç gümrük vergisi ne kadar?

Şöyle ki araç ithalatında tahsil edilen  gümrük vergisi, %0,4 TRT Bandrolü,  KDV tutarları da alınacak ÖTV matrahının içinde yer alıyor ve bu vergi tutarları için de bir anlamda ÖTV ödeniyor.

Gümrük vergilerinin hesaplanmasında dikkate alınan unsurlar nelerdir?

Bu çerçevede, gümrük vergileri hesaplanırken üç temel faktör esas alınmaktadır:
  • Eşyanın tarife sınıflandırması
  • Eşyanın menşei.
  • Eşyanın gümrük kıymeti.

Gümrük vergisi malın maliyetine girer mi?

İthal edilen eşyanın yurt dışı ihracatçıdan, yurt içinde ithalatçının iş yerine ulaşıncaya hatta mal satılıncaya kadar yapılan harcamalar (giderler) işletmeler için maliyet unsurudur. ... Katma Değer Vergisi (KDV) dışındaki vergi, fon, resim ve harçlarda ithal edilen malın maliyetine ilave edilebilir.

Parfümde vergi ne kadar?

İthal kolonyalar ve parfümler yüzde 25, tuvalet kağıtlarında yüzde 24 ek vergiye tabi olacak. Resmi Gazete'nin tarihli nüshasında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile parfüm, kolonya, şampuan, makyaj malzemeleri ve parasetamol gibi yüzlerce ürün grubu ve binlerce ürüne ek gümrük vergisi getirildi.

Ad valorem vergiler nelerdir?

Advalorem vergiler; vergi matrahının ekonomik-parasal bir değer olarak ifade edilen unsurlar üzerinden hesaplanması durumunda söz konusu olan vergilerdir. Ülkemizde uygulanan Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi gibi temel vergiler değer esasına dayalı vergilerdir.