Burun ameliyatından sonra çökme olur mu?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatından sonra çökme olur mu?
  2. Burun sırtı neden çöker?
  3. Burun ucu neden çöker?
  4. Estetik burun çöker mi?
  5. Burun ucunun düştüğünü nasıl anlarız?

Burun ameliyatından sonra çökme olur mu?

Burun ameliyatından sonra her hastanın burnunda çökme meydana gelecek diye bir genelleme yapmak çok yanlış. Hatta tecrübeli bir plastik cerrah tarafından yapılan burun ameliyatından sonra burun kemiğinin çökmesi, burnun tümünün çökmesi, burun kenarının çökmesi rastlanan bir olay değildir.

Burun sırtı neden çöker?

Kıkırdak sırt septum dediğimiz burun boşluğunu ikiye ayıran oluşumun tavanıdır. Darbe sonrası veya düzgün yapılamayan rinoseptoplasti ameliyatları sırasında septum desteğinin yok edilmesi veya sırtın fazla alınması sonucu burun orta çatısı çöker ve semer burun deformitesi ortaya çıkar.

Burun ucu neden çöker?

Burun ucu düşüklüğü şu sebeplere bağlı olabilir: Burun ameliyatında gereksiz ve fazla kıkırdak çıkarılması Darbe ve travmalar nedeniyle burun kıkırdak kırıkları Burun ucu kıkırdakların ince ve zayıf yapıda olması Kalın burun derisi ve deri altı yumuşak doku fazlalığının zayıf burun ucu kıkırdaklarına bası yapması

Estetik burun çöker mi?

Burun, yüzün en önemli estetik yapısı olarak kabul edilmektedir. Burun yapısı ve “karakteri” de büyük oranda burun ucunun pozisyonu (tip projeksiyonu) ve şekli ile ilgilidir. Yapılan bilimsel çalışmalarda rinoplasti isteğiyle başvuran hastaların yaklaşık %72' sinde burun ucunda düşüklük saptanmıştır.

Burun ucunun düştüğünü nasıl anlarız?

Normalde burun ucu ile üst dudak arasında 90 derece bir açı vardır. Burun ucu düştüğü zaman bu açı küçülür ve doksan derecenin altına düşer. Bunun sonucu olarak burun ucu üst dudağa yaklaşmış olur. Yandan bakıldığı zaman, burun ucu düşüklüğü fazla olan durumlarda çıplak gözle kolayca fark edilir.