Askerlik tecili nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Askerlik tecili nasıl oluyor?
  2. Askerlik tecil ne kadar?
  3. Üniversite öğrencileri askerlik tecili nasıl yapılır?
  4. Yüksek lisans askerliği ne kadar tecil ettirir?

Askerlik tecili nasıl oluyor?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Askerlik tecil ne kadar?

Sağlık raporu alındıktan sonra belge tekrar şubeye teslim edilir ve kişi lise mezunu ise üç sene, üniversite mezunu ise 2 sene askerliği tecil edilmiş olur. Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Üniversite öğrencileri askerlik tecili nasıl yapılır?

Lisans öğrenimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri Askerlik şubeleri tarafından mezuniyet tarihinden itibaren (İKİ) yıl süreyle ertelenmektedir. Bu haktan faydalanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte askerlik şubelerine müracaat etmelidirler. Özel öğrencilerin tecil işlemi yapılamaz.

Yüksek lisans askerliği ne kadar tecil ettirir?

Hem tezli yüksek lisans hem de tezsiz yüksek lisans eğitimi askerlik tecil (sevk tehiri) hakkı sağlar. Tezsiz yüksek lisansta 1,5 yıl, tezli yüksek lisansta ise 3 yıl 4 ay tecil hakkınız vardır.