Ek gıda nasıl verilmeli?

İçindekiler:

  1. Ek gıda nasıl verilmeli?
  2. Bebeklere ek gıda nasıl başlanır?
  3. Ilk ek gıda kaç kaşık?
  4. Ek gıda hangi aralıklarla verilmeli?
  5. Bebeklere ek gıda günde kaç kez?
  6. Bebeklere meyve hangi saatlerde verilir?

Ek gıda nasıl verilmeli?

Başlangıçta günde tek öğün şeklinde ek besin verilmelidir. Doğal ve taze gıdalar tercih edilmelidir. Konserve ya da dondurulmuş gıdalardan uzak durulmalıdır. Ek gıdaya ilk başlandığında havuç, kabak, patates, elma, armut, muz gibi mevsime özgü sebze ve meyvelerin püreleri ya da yoğurt verilebilir.

Bebeklere ek gıda nasıl başlanır?

Ek gıdaya başlamak için meyve ve sebzeleri tercih edin Bunların yanı sıra evde mayalanmış yoğurt, pirinç unu ile sade ya da formül süt ile hazırlanan muhallebi ve yumurta sarısı da bebeklere verilebilir. 7 aydan sonra etli dolmalar, etli sebze yemekleri, köfte, pilav, makarna ve ekmek de beslenme zincirine eklenebilir.

Ilk ek gıda kaç kaşık?

Ek Gıdalar Ne Kadar ve Kaç Öğün Verilmelidir? Bebeğinize vereceğiniz ilk ek gıdaları birkaç tatlı kaşığı miktarında başlamalısınız. İlk 3 gün çok az miktarda 1-2 tatlı kaşığı olarak başladığınız ek gıdayı 3 gün sonunda eğer bebeğiniz sevip tölere ederse 40-60 ml kadar artırabilirsiniz.

Ek gıda hangi aralıklarla verilmeli?

6-8 ay arasında 2-3 öğün, 9-11 ay arasında 3-4 öğün, 12 aydan sonra 3-4 öğün ve 1-2 ara öğün şeklinde olmalıdır. Bebeğin hoşlanmadığı gıdalar 2-3 hafta sonra tekrar denenmelidir. Ek gıdalar ilk günlerde daha sıvı daha sonra koyu kıvamda ve pütürlü olacak şekilde hazırlanmalıdır.

Bebeklere ek gıda günde kaç kez?

Ek gıdalar hiçbir zaman anne sütünün yerini almamalı, anne sütünün tamamlayıcısı olmalıdır. 6-12 aylık dönemde ek gıda öğün sayısı giderek artırılmalıdır. 6-8 ay arasında 2-3 öğün, 9-11 ay arasında 3-4 öğün, 12 aydan sonra 3-4 öğün ve 1-2 ara öğün şeklinde olmalıdır.

Bebeklere meyve hangi saatlerde verilir?

Meyve püresine tercihen sabah öğle arası saat 10.00-10.30 gibi başlanır. Bol suda, iyi yıkanmış, kabukları soyulmuş ve cam rendeden geçirilmiş bir dilim meyve püresi ile başlanır, günler içerisinde dilim miktarı artırılır, kabaca 4-5 günün sonunda bebek orta boy bir meyveyi yiyecek hale gelir.