4 Mevsim kış lastiği yerine geçer mi?

İçindekiler:

  1. 4 Mevsim kış lastiği yerine geçer mi?
  2. 2 adet kış lastiği yeter mi?
  3. Yaz lastiği kaç dereceye kadar?
  4. Iyi lastik öne mi arkaya mı?
  5. Ticari Araclarda kış lastiği zorunlu mu?
  6. Zorunlu kış lastiği hangi aylarda?

4 Mevsim kış lastiği yerine geçer mi?

Zorlu kış koşulları ile nadiren karşılaştığınız durumlarda ise her mevsim kullanılabilen dört mevsim lastikleri tercih edebilirsiniz. Fakat genellikle dört mevsim lastiklerin sırt deseni kış lastiklerini anımsatır ve bu sayede kış koşullarındaki performansları, yaz koşullarındakinden daha iyi olur.

2 adet kış lastiği yeter mi?

Bu sebepten ötürü kafanızda sadece 2 lastiğinizi kış lastiği yapmak gibi bir düşünceniz varsa hemen vazgeçin diyebiliriz. 4 tekerleğe de kış lastiği takmadığınız sürece, aracınız ne olursa olsun karlı ve buzlu zeminlerde, yani yol tutuşun düşük olduğu zeminlerde denge problemi yaşayacaktır.

Yaz lastiği kaç dereceye kadar?

Yaz lastikleri kuru ve ıslak zeminde iyi bir direksiyon hâkimiyeti ve sürüş hakimiyeti sağlar ve en iyi performansı 7 °C üzerinde gösterir.

Iyi lastik öne mi arkaya mı?

Dönme yönünü korumak için, sağ arka lastik ön sağa ve sol arka lastik ön sola takılır. Eğer sadece iki lastiğinizi yeniliyorsanız, EUROMASTER yeni lastiklerinizi (veya az kullanılmış lastiklerinizi) arkaya takmanızı tavsiye eder. Böylece yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti en üst seviyede olur.

Ticari Araclarda kış lastiği zorunlu mu?

Kış lastiği "hususi" değil, "ticari" araçlarda zorunlu Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Zorunlu kış lastiği hangi aylarda?

Tebliğe göre, Türkiye'de tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu.