Malatya'da hangi dağ var?

İçindekiler:

  1. Malatya'da hangi dağ var?
  2. Malatyada hangi nehir var?
  3. Malatya inek Pınarı nerede?
  4. Malatya'da sicak su kaplicalari neresi?
  5. Malatya Altın ev nerede?
  6. Malatyada kaplıca var mı?

Malatya'da hangi dağ var?

Malatya Dağları da denir. Malatya Dağlarındaki başlıca tepeler şunlardır: Karakaya Tepe (2424 m), Şillon Tepe (2525 m), Gavrik Tepe (2306 m), Kelle Tepe (2150 m). Güneydoğu Toroslarının kolları Adıyaman, Kâhta ve Malatya Ovasının arasını doldurur. En yüksek yeri Nurhak Dağlarıdır.

Malatyada hangi nehir var?

Fırat Nehri Keban Barajı'ndan çıkan nehir Malatya'nın Elazığ ile sınırını oluşturacak şekilde güneybatıdan güneydoğuya doğru genişçe bir yay çizerek akar. Önce Kuruçay'ı sonra Tohma suyunu alarak akan Fırat, zaman zaman kollara ayrılarak adacıklar oluştururdu.

Malatya inek Pınarı nerede?

Yeşilyurt İlçesindeki İnek Çayı'nin kaynağındadır. İlçeye 5 km. mesafede, Kadir Uşağı köyüne giden yol üzerindeki, Atmalı mevkiindedir.

Malatya'da sicak su kaplicalari neresi?

Malatya'daki şifalı su kaynakları, hemen hemen tüm ilçelere dağılmış durumdadır. Kuluncak Kaplıcası, Kuluncak ilçesinde, Harapşehir İçmesi, Doğanşehir ilçesinde, Tıpkı Ocağı ise, Hekimhan'ın Güzelyurt beldesindedir. Burası, çocuğu olmayan ya da sürekli düşük yapan kadınların şifa aradıkları bir yerdir.

Malatya Altın ev nerede?

Hacı Abdi Mahallesi'ndeki mimari, Doğu Anadolu'da tek, Türkiye genelinde ise nadir örnekleri bulunan özellikler taşıyor. Görenlerin 'saray' diye adlandırdığı apartmanın her dairesinde musluklar ve kapı kulpları 24 ayar altın kaplamadan oluşuyor.

Malatyada kaplıca var mı?

Malatya'da ispendere kaplıcası ve içmesi, Balaban çermiği , Harap şehir kaplıcası ve içmesi ve Kudret Havuzları başlıca şifa kaynaklarıdır. ... İlçe merkezine15 kilometreuzaklıktaki Balaban beldesinde, devlet karayolu üzerindedir. Ağaçlarla kaplı yörenin denizden yüksekliği 1100 metredir.