Şerbetçi otu nerelerde bulunur?

İçindekiler:

  1. Şerbetçi otu nerelerde bulunur?
  2. Şerbetçi otu ne zaman ekilir?
  3. Şerbetçi otunu kimler kullanamaz?
  4. Şerbetçi otu bira nasıl kullanılır?

Şerbetçi otu nerelerde bulunur?

Ülkede sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçiotu bitkisi, ilaç sanayisinde, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılıyor 1967 yılından beri her yıl Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen Şerbetçiotu Teknik Komite toplantısı düzenlendi.

Şerbetçi otu ne zaman ekilir?

Şerbetçiotunun mart ve kasım ayında olmak üzere iki kere ekimi yapılıyor. Bitki, ekildiği ilk sene yeterince boy atmadığı için ürün alınamıyor. İstenen verimin alınabilmesi için en az üç sene geçmesi gerekiyor. Yani bu demek oluyor ki şerbetçiotu ekmeye karar verdiyseniz en az üç sene hiçbir şey kazanamayacaksınız.

Şerbetçi otunu kimler kullanamaz?

Şerbetçi Otunun Zararları Vücutta aşırı tüylenme ve cinsel isteksizlik bunlardan birkaçıdır. Ayrıca mide bulantısı ve baş dönmesi yaşanabilir. Özellikle krem olarak göğüs bölgesine fazla sürüldüğünde meme kanseri riskini artırır. Krem, farklı maddelerle karıştırıldığında göğüs kisti ve yağ bezesi sorunu da yaşatabilir.

Şerbetçi otu bira nasıl kullanılır?

Alternatif olarak şerbetçi otları, temizlenmiş ve arındırılmış şerbetçi otu torbasına koyularak ya da bir tülbente sarılarak kovaya eklenebilir. Şerbetçi otu, soğuk ekleme yöntemi ile biraya eklendikten sonra üç ila beş gün kadar aromasını vermesi beklenir ve ardından şişeleme işlemine geçilir.