Radâ ne demek?

İçindekiler:

  1. Radâ ne demek?
  2. Süt teyze olur mu?
  3. Anne olmadan süt gelir mi?
  4. Süt teyzeye nikah düşer mi?
  5. Bir Müslüman kiminle evlenebilir?
  6. Kac kadinla evlenmek helal?

Radâ ne demek?

Süt emme, emzirme. Bir kadının kendi sütü ile bir başkasının çocuğunu iki yaşını bitirene kadarki süre içerisinde bir veya birkaç kez emzirmesi veya çeşitli biçimlerde sütünü vermesi. İslam'da akrabalık ya soy yoluyla veya süt emzirme yoluyla gerçekleşir.

Süt teyze olur mu?

Süt annenin kocası süt emen çocuğun süt babası olur. Aynı şekilde süt annenin ve süt babanın anne-babaları ve çocukları süt emen çocuğun mahremleri olurlar. ... Süt annenin erkek kardeşi emen çocuğun süt dayısı olur. Süt annenin kız kardeşi emen çocuğun süt teyzesi olur.

Anne olmadan süt gelir mi?

Bilinenin aksine, kadın doğurmadan da emzirebilir. Hatta yumurtalıkları ve rahmini alınan kadınlar bile emzirebilir. Düşük yapan, bebeği karnında ölen, menopoza girmiş kadınlar dahi emzirebilir. Çünkü süt üretiminin bu tür anatomik ve fizyolojik durumlarla bir ilişkisi yoktur.

Süt teyzeye nikah düşer mi?

Zira İslam dini, süt akrabalığını bir evlenme engeli olarak görmüş, Nisa Suresi'nin 23. ayetinde ve pek çok hadis-i şerifte bu açıkça vurgulanmıştır. Buna göre süt kardeşler ve süt teyze, süt amca gibi tıpkı nesep/doğum yoluyla evlenilemeyen süt akrabalarla evlenmek yasaklanmıştır.

Bir Müslüman kiminle evlenebilir?

Müslüman bir kadının, ister Ehl-i Kitap'tan olsun ister olmasın, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi haram. Buna karşılık Müslüman bir erkeğin Ehli Kitap'tan bir kadınla evlenmesi ise caiz. Erkek Müslümanlığı kabul etmedikçe de yapılacak nikah sahih değil.

Kac kadinla evlenmek helal?

İslamiyet her ne kadar birçok kadınla evlenmeye müsaade etmişse de, bir tek kadınla evlenmeyi esas olarak kabul etmiştir. Birden fazlasına müsaade “ahlaki ve sosyal zaruretler” haline tahsis edilmiştir.