HPS ışık nedir?

İçindekiler:

  1. HPS ışık nedir?
  2. LED ışıkla bitki yetiştirmek için kaç watt?
  3. Bitki yetiştirme ışığı nasıl olmalı?
  4. Çift spektrum lamba nedir?
  5. Spectrum lamba nedir?
  6. Spektrum LED nedir?
  7. CFL ne demek?

HPS ışık nedir?

HPS, yüksek yoğunluklu deşarj (HID) lambalar sınıfında yer alır ve yüksek verimli ışık kaynaklarından biridir. HPS, yüksek verimi, küçük boyutları ve uzun ömrü ile sokak aydınlatması için en yaygın kullanımı bulunan lamba çeşitlerinden biridir.

LED ışıkla bitki yetiştirmek için kaç watt?

Bununla birlikte, HID aydınlatma ile karşılaştırılabilir sonuçlar elde etmek için, LED kullanan üreticilerin metrekaresi başına yaklaşık 40W gerçek ışık çıkış gücü kullanması gerekmektedir.

Bitki yetiştirme ışığı nasıl olmalı?

HPS, metal halide lambalar en az 60cm, floresan ve led bitki yetiştirme lambaları ise en az 30 cm mesafede kullanılmalı. Bitki ile led bitki yetiştirme lambası arasında en az 30 cm mesafe bırakmalısınız ki bitkiniz ışık şiddetinden zarar görmemeli.

Çift spektrum lamba nedir?

Pure Light 600w SHP Çift Spektrum lamba, 90.

Spectrum lamba nedir?

Tam spektrum, bitki ve hayvanlar için yararlı tüm dalga boylarını kapsayan aydınlatma çeşididir. Güneş ışığının dünyaya ulaşan kısmı zamana, enleme ve atmosferik koşullara göre değişse de, güneş ışığı tam spektrum olarak kabul edilir.

Spektrum LED nedir?

Işığın rengi ışığın dalga boyu ile belirlenir. Bitki yetiştiriciliğinde 380 nm'den 840 nm'ye kadar geniş bir aralıkta ışıklar kullanılmaktadır.

CFL ne demek?

Philips kompakt floresan lambalar (CFL), floresan aydınlatmanın enerji verimliliğini akkor ampullerin rahatlığı ve ışık kalitesi ile birleştirir. CFL ampuller klasik akkor ampullere göre enerji tüketiminde %75'a varan oranda azalma sağlar ve 6 ila 15 kat daha uzun süre kullanılabilir.