TCK 52 4 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. TCK 52 4 maddesi nedir?
  2. 5237 50 maddesi nedir?
  3. TCK 52 3 maddesi nedir?
  4. Hakaret suçunun para cezası ne kadardır?
  5. Küfür etmenin cezası kaç TL?

TCK 52 4 maddesi nedir?

Kararda, taksitlerden birinin zamanında ödenmemesi hâlinde geri kalan kısmın tamamının tahsil edileceği ve ödenmeyen adlî para cezasının hapse çevrileceği de belirtilir (m. 52/4). Burada dikkat edilmesi gereken husus hapis cezasına değil hapse çevrilmesidir. Adli para cezası yerine hapis cezası geçmez.

5237 50 maddesi nedir?

(1) Kısa süreli hapis cezası, suçlunun kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığa ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre; f) Mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle ve gönüllü olmak koşuluyla kamuya yararlı bir işte çalıştırılmaya, ... Çevrilebilir.

TCK 52 3 maddesi nedir?

(1) Adlî para cezası, beş günden az ve kanunda aksine hüküm bulunmayan hallerde yediyüzotuz günden fazla olmamak üzere belirlenen tam gün sayısının, bir gün karşılığı olarak takdir edilen miktar ile çarpılması suretiyle hesaplanan meblağın hükümlü tarafından Devlet Hazinesine ödenmesinden ibarettir.

Hakaret suçunun para cezası ne kadardır?

Suçun şikayete tabi olması halinde, yani kamu görevlisi olmayan bir kişiye karşı hakaret halinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Suçun şikayete tabi şeklinde hakim ya hapis cezası ya da adli para cezası verecektir.

Küfür etmenin cezası kaç TL?

Hakaret suçunun yukarıda bahsedilen temel şeklinde, hakaret eden kişinin cezalandırılması, mağdurun şikayetine bağlı olmakla beraber, hakaret eden kişiler 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası ile cezalandırılırlar.