Üniversite puanı nasıl hesaplanır 2020?

İçindekiler:

  1. Üniversite puanı nasıl hesaplanır 2020?
  2. YKS TYT AYT yüzde kaç?
  3. YKS tercih sıralaması önemli mi?
  4. Tercih yaparken ilk sıra önemli mi?
  5. YKS tercih önceliği nedir?

Üniversite puanı nasıl hesaplanır 2020?

AYT puanı hesaplanırken ilgili branşlara göre ders katsayıları değişiklik gösterir. Dil için: Her net 3 puan ile çarpılarak AYT puanları hesaplanır. ÖSYM tarafından verilen 100 taban puan ve OBP puanın 0,6 ile çarpımını toplayarak YKS yerleştirme puanı hesaplanır.

YKS TYT AYT yüzde kaç?

TYT ve AYT yüzde kaç etkili? YKS ham puan hesaplamada TYT %40, AYT %60 etkili. 500 ham puanın 100'ü başlangıç puanı.

YKS tercih sıralaması önemli mi?

Tercih listesinde sıralama önemli mi sorusunun cevabı da hayır oluyor. Başkasıyla kendinizi kıyasladığınızda kesinlikle tercih sıralaması önemli değil. ÖYSM tercihleri kontrol edip yerleştirme yaparken yüksek puandan düşük puana göre değerlendirme yapar.

Tercih yaparken ilk sıra önemli mi?

İstek sırası çok önemlie girmeli. İstek orantılamasında yüzde 50'nin altındaki bölümler kesinlikle yazılmamalı. Tercihleri yaparken puanlara bakmayın, yani kendi puanlarınızla tercih edeceğiniz bölümlerin puanlarını karşılaştırmayın, yanılırsınız!

YKS tercih önceliği nedir?

Aynı programı tercih etmiş adaylar arasından, tercihi hangi sırada olursa olsun yerleştirmede kullanılan yerleştirme puanı ve varsa ek puan toplamı büyük olan adaya öncelik tanınıyor. Eğer adayların puanları eşitse, ilgili TYT/SAY/SÖZ/EA/DİL sınav puanı, yani okul puanı eklenmemiş hali büyük olana öncelik veriliyor.