Akıllı mercek ameliyatı nedir?

İçindekiler:

  1. Akıllı mercek ameliyatı nedir?
  2. Akıllı lens ne demek?
  3. Prof Dr Faruk Öztürk hangi hastanede?
  4. Göz doktoru eğitimi kaç yıl?
  5. Faruk Öztürk nerede çalışıyor?
  6. Hacettepe Hastanesi Göz Polikliniği nerede?
  7. Akıllı mercek kimlere takılmaz?
  8. Akıllı lens hangi yaş sınırı?

Akıllı mercek ameliyatı nedir?

Akıllı lens ameliyatı fakoemülsifikasyon yöntemi ile yapılan bir katarakt ameliyatıdır. Kataraktı olan hastalarda zaten yapılacak olan ameliyatta normal tek odaklı lens yerine akıllı çok odaklı lens yerleştirilmesi ile yapılır.

Akıllı lens ne demek?

Akıllı lens olarak bilinen trifokal lensler, üç odaklı lenslere verilen isimdir. Hastaların göz tedavisinde akıllı lens kullanıldığında tedavi sonrası gözlük kullanma gereksinimi olmaz. Bu kişiler gözlüksüz olarak kitap okuyabilir ya da uzaktaki yazıları rahatlıkla görebilirler.

Prof Dr Faruk Öztürk hangi hastanede?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi.

Göz doktoru eğitimi kaç yıl?

Uzmanlık Eğitim Süreleri
Ana DallarEğitim Süreleri
19- Göz Hastalıkları4 yıl
20- Halk Sağlığı4 yıl
21- Hava ve Uzay Hekimliği3 yıl
22- Histoloji ve Embriyoloji3 yıl
39 satır daha

Faruk Öztürk nerede çalışıyor?

20 yıllarında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları A. D. Başkanı olarak görev yapmıştır. 2014 yılı itibarıyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları A.D. da öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Hacettepe Hastanesi Göz Polikliniği nerede?

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ve polikliniği Hacettepe Erişkin Hastanesi'nin B katında (Zemin katının iki kat aşağısında) bulunmaktadır.

Akıllı mercek kimlere takılmaz?

Fakat yalnızca yakın görme problemi olan hastalara tercih edilmesi uygun değildir. Bunun yanında sarı nokta, retina, şaşılık, kerotokonüs, ileri astigmat, diyabet (şeker), ileri miyop ve korneal problemleri olan hastalar için de akıllı mercek uygulamaları tercih edilmez.

Akıllı lens hangi yaş sınırı?

Akıllı lens kaç yaşında takılabilir? Akıllı lens uygulanması için normal şartlarda ilk uygulama yaşı kırk olarak önerilmektedir. Uygulama zorunluluğunun bulunması durumunda ileri derece göz hastaları için daha erken yaşlarda akıllı lens ameliyatı yapılabilmektedir.