Domates biber patlıcan hangi ayda ekilir?

İçindekiler:

  1. Domates biber patlıcan hangi ayda ekilir?
  2. Domates ekimi ne zaman yapılır?
  3. Domates ekimi nasıl yapılır?
  4. Sebze Fideleri hangi ayda dikilir?
  5. Bahçeye fide ne zaman dikilir?
  6. Domatesleri ne kadar aralıkla sulanır?
  7. Domates fidesi ne kadar zamanda büyür?

Domates biber patlıcan hangi ayda ekilir?

Peki, domates tohumu ne zaman ekilir? Domates, yetişmek için güneşe ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğundan domates tohumu ekimi için en uygun dönemin mart, nisan ayları olduğunu söyleyebiliriz.

Domates ekimi ne zaman yapılır?

Domates tohumu ve fidesinin ekim, dikim zamanı don tehlikesinin ortadan kalktığı zaman olan ilkbahar aylarıdır. Domates tohumunun ekiminde havanın ve toprağın ısısı çok önemlidir. Hava sıcaklığı 12 derece ile 15 derece arasında olmalıdır.

Domates ekimi nasıl yapılır?

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.

Sebze Fideleri hangi ayda dikilir?

Mart ve Nisan aylarının ideal tohum ekim zamanı olarak gösteriliyor. 20 Mayıs'a kadar sebze tohumunun ekimi yapılabiliyor; ancak geç ekilen tohumda verimin bir nebze düştüğü belirtiliyor. Nisan ve Mayıs aylarında kavun, karpuz tohumları da hazırlanan yerlere dikilebilir.

Bahçeye fide ne zaman dikilir?

Mart ve Nisan aylarının ideal tohum ekim zamanı olarak gösteriliyor. 20 Mayıs'a kadar sebze tohumunun ekimi yapılabiliyor; ancak geç ekilen tohumda verimin bir nebze düştüğü belirtiliyor.

Domatesleri ne kadar aralıkla sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Domates fidesi ne kadar zamanda büyür?

Domates için en ideal sulama yönteminin damla sulama olduğu biliniyor. Domates Ne Zaman Meyve Verir? Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.