Sarı sümük ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Sarı sümük ne anlama gelir?
  2. Sarı su akması ne anlama gelir?
  3. Burundan sarı sümük gelmesi iyi midir?
  4. Burundan sarı sıvı gelmesi hangi doktora gidilir?
  5. Burundan sarı su gelmesi hangi bölüm bakar?

Sarı sümük ne anlama gelir?

Sarı Sarı renk soğuk algınlığının kesin bir işaretidir. Sarı renk, virüsle savaşan ölü beyaz kan hücrelerinden kaynaklanır.

Sarı su akması ne anlama gelir?

Beyinde oluşan hasarlar ve travmalar sonucunda da burundan sarı akıntı gelebilmektedir. Kimi zaman nezle ya da sinüzit sonucu oluştuğu sanılan sarı akıntının, beyin omurilik sıvısı olabileceği gözlemlenmiştir. Burundan geldiği sanılan sarı akıntı(sıvı), menenjit hastalığının da belirtisi olabilmektedir.

Burundan sarı sümük gelmesi iyi midir?

BURUNDAN SARI AKINTI GELMESİ Çoğu zaman burundan gelen sarı akıntı sinüzit belirtisi olsa da daha ciddi hastalıkların da sebebi olabilmektedir. Burun ve göz çevrelerindeki kemiklerin içinde olan boşluklara sinüs denmektedir. Bu boşlukların dolmasını sağlayan mukozanın iltihaplanmasına da sinüzit denir.

Burundan sarı sıvı gelmesi hangi doktora gidilir?

Burundan sarı su ya da sıvı geliyorsa paniklemeyin. Çok ciddi bir sıkıntıya işaret etmese de nadiren de olsa tehlikeli bir komplikasyonun işareti olabilir. Geçmeyen ve yoğun akıntılarda mutlaka kulak burun boğaz doktoruna gidin. Kafanın içindeki sinüs boluğunun iltihaplanmasıyla meydana gelen bir enfeksiyondur.

Burundan sarı su gelmesi hangi bölüm bakar?

Şiddetli veya tekrarlayan sinüzitiniz varsa, sizi ileri değerlendirme için kulak, burun ve boğaz (KBB) uzmanına yönlendirebilirler.