Ölüler dualarımızı duyar mı?

İçindekiler:

  1. Ölüler dualarımızı duyar mı?
  2. Ölüler için ne yapmalıyız?
  3. Ölüler birbirleriyle görüşür mu?
  4. Ölen kisiye hayır yapılır mı?
  5. Olen kişi sevdigini Unutur Mu?

Ölüler dualarımızı duyar mı?

Allah diledi mi dirilerin sesini - bu bir insan sesi, bir çığlık veya bir sur olabilir- ölülere duyurabilir. Öyleyse, dirilerin mezarın başında verdikleri telkini, Kuran kıraatini, duayı, selamı ölüler duyabilir. Buna engel ne bir Kurani nass ve ne de bir rivayet yoktur. Akıl da bunun olabilirliğini kabul eder.

Ölüler için ne yapmalıyız?

Konumuzun daha iyi anlaşılabilmesi için başkalarının ölünün yararına yapabilecekleri işleri maddeler halinde açıklamaya çalışalım:
  1. Ölünün Borcunun Ödenmesi: ...
  2. Dua ve İstiğfar: ...
  3. Sadaka Vermek: ...
  4. Ölenin Borcu Olan Oruçlarının Geride Kalan Akrabaları Tarafından Tutulması: ...
  5. Ölen Kişi Yerine Yapılacak Hac: ...
  6. Ölü Adına Kurban Kesmek:
Daha fazla öğe...

Ölüler birbirleriyle görüşür mu?

Berzah âlemindeki ruhlar iki kısımdır: Nimet içinde olanlar ve azapta olanlar.İbnü'l-Kayyim'in açıklamasına göre azapta olan ruhlar birbirleriyle görüşmeye fırsat bulamazlar. ... Ama tutuklu olmayıp serbest olan, yani nimet içindeki ruhlar birbirleriyle buluşup görüşürler, birbirlerini ziyaret ederler.

Ölen kisiye hayır yapılır mı?

Ancak geride kalan kişilerin ölünün ardından yapabileceği hayır ve hasenatlar vardır. Bu hayırları; ölünün kalan borçlarını ödemek, ölü için dua etmek ve ölü için sadaka vermek şeklinde sıralamak mümkündür. ... Ölen kişi için yapılabilecek diğer hayırlar da dua etmek ve sadaka vermek şeklindedir.

Olen kişi sevdigini Unutur Mu?

'min, dünya hayatında sevdiği insanı ölüp ahirete gittiğinde de unutmaz. Hatta Vakıa Suresi 16. ayette de geçtiği gibi ehl-i cennet karşılıklı tahtlar üzerinde oturup dünyadaki hatıralarını ve maceralarını birbirlerine anlatırlar. Böylelikle âhirette 'minin lezzeti ve sevinci artar.