Hunat Hatun Külliyesi hangi beylik?

İçindekiler:

  1. Hunat Hatun Külliyesi hangi beylik?
  2. Hunat Hatun Medresesi nedir?
  3. Hunat Hatun Külliyesi kime aittir?
  4. Hunat Hatun nerede?
  5. Melike Hatun kimin eşi?
  6. Hunat Hatun Camii ne zaman yapıldı?
  7. Mahperi hatunun babası kimdir?
  8. Melike Sultan kim?

Hunat Hatun Külliyesi hangi beylik?

Külliye, I. Alâeddin Keykubat'ın zevcesi ve II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in annesi Mahperi Hatun (Huand) tarafından 1238 yılında yaptırılmıştır. Cami, medrese, kümbet ve hamamdan oluşan Hunat Hatun Külliyesi, Selçuklu mimarisi şaheserlerindendir.

Hunat Hatun Medresesi nedir?

Hunat Hatun Medresesi, Kayseri İç Kalesi'nin doğusunda, eski şehri çeviren surların dışında; cami, hamam ve türbe ile birlikte Selçuklu Hükümdarı I. Alaeddin Keykubat'ın karısı ve Sultan I. Giyaseddin Keyhüsrev'in annesi Mahperi Hunat Hatun tarafından M. 1237 yılında inşa ettirilmiştir.

Hunat Hatun Külliyesi kime aittir?

Hunat Hatun Külliyesi, I. Alaeddin Keykubad'ın eşi, II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in annesi Mahperi Hunad Hatun tarafından 1238'de Kayseri şehir merkezinde yaptırılmış olan külliye.

Hunat Hatun nerede?

Hunat Hatun Camii ve Külliyesi İç Anadolu Bölgesinde bulunan Kayseri ilinin merkezinde yer almaktadır.

Melike Hatun kimin eşi?

Mevlâna'nın bu evlilikten de Muzaffereddin ve Emir Âlim Çelebi adlı iki oğlu ile Melike Hatun adlı bir kızı dünyaya geldi.

Hunat Hatun Camii ne zaman yapıldı?

1246 Hunad Hatun Külliyesi/Açılış tarihi

Mahperi hatunun babası kimdir?

Hunad Hatun, Hunat Hatun ya da Hunad Mahperi Hatun. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yaptırdığı medreseler, aşevleri ve daha pek çok eser bırakmıştır. Kayseri'de ismini taşıyan büyük bir külliyesi vardır. Babası, Antalya yakınındaki Kalanoros (Alanya) Kalesi'nin hakimi Kir Fard idi.

Melike Sultan kim?

Halk arasında 'Sultan Hatun' olarak bilinir. En eski kayıtlara göre Melike Hatun 14. yüzyılda yaşamıştır. Aslen Ankaralı olan Melike Hatun'un kabri taşçılar sokakta şahsına ait vakıf bahçesinde bulunmaktadır. Varlıklı bir aileden gelen ve bir tasavvuf ehli olan Melike Hatun, Ankara'da birçok eser yaptırmıştır.