Mortgage için ne lazım?

İçindekiler:

  1. Mortgage için ne lazım?
  2. Taşıt kredisi için ne gerekiyor?
  3. 3 ay sigortalı ne kadar kredi çekebilir?
  4. Banka maaş bordrosunu neden ister?
  5. Bankalar neden gelir belgesi ister?

Mortgage için ne lazım?

Başvuru için Gereken Belgeler
  • Kişisel. İkametgah İlmuhaberi. Maaş Bordrosu veya serbest meslek sahipleri için Vergi Levhası
  • Kat Mülkiyeti Tapusu ya da. Kat İrtifakı Tapusu ve Yapı Kullanım İzin Belgesi ya da. Kat İrtifaki Tapusu ve İnşaat Ruhsatının Fotokopileri.

Taşıt kredisi için ne gerekiyor?

Bunun yanı sıra, taşıt kredisi başvurusunda nüfus kağıdı, sürücü belgesi veya pasaport aslı ve fotokopisi, kredi başvurusunda bulunacak kişinin adına son dönem elektrik, su, telefon, doğal gaz faturaları veya ikametgah belgesi ve kredi başvurusunda bulunacak kişinin çalışma şekline göre istenen gelir belgesi ile ...

3 ay sigortalı ne kadar kredi çekebilir?

Genellik ile bankaların ihtiyaç kredilerinde SGK'lı olarak çalışandan istedikleri sigorta süresi en az 4 aydır. 2021 yılında dan önce ise bu süre 6 ay olarak belirlenmişti. Ancak bazı bankalar ise bu süreyi daha da düşürerek 1 yada 2 aylık sigortalıya dahi kredi vermektedir.

Banka maaş bordrosunu neden ister?

İşletmelerde çalışanların aylık sabit gelirlerini belirtmesi amacıyla, maaş yazısı kabul eden bankalar için başvurularında doğrudan bordroyu sunmaları gereklidir. Çalışanın aylık gelirine bağlı olarak kredi kartı başvuruları ve aylık gelirlerine uygun şekilde kredi çekim talepleri kabul edilecektir.

Bankalar neden gelir belgesi ister?

Bankaların vatandaşlardan gelir belgesi istemesinin sebebi verdikleri krediyi güvence altına almaktır. Bankalar aylık taksitlerini düzenli olarak ödeyeceğini bilerek kredi vermek ister.