Sarı kantaron çayı depresyona iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Sarı kantaron çayı depresyona iyi gelir mi?
  2. Kantaron çayı depresyona iyi gelir mi?
  3. Sarı kantaron hangi ilaçlarda kullanılır?
  4. Sarı kantaron ekstraktı nasıl kullanılır?
  5. Sarı kantaron hapı ne için kullanılır?
  6. Sarı kantaron çayı ne kadar kullanılmalı?

Sarı kantaron çayı depresyona iyi gelir mi?

Çeşitli hastalıklarda halk tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Gerçekten de sarı kantaronun hafif şiddetteki depresyonların tedavisinde antidepresanlara yakın bir etki gösterdiği bilinir. Antidepresan etkiyi sağlayan da sarı kantaronun serotonin düzeyini artırmasından kaynaklanır.

Kantaron çayı depresyona iyi gelir mi?

Antidepresan özelliktedir! Bu konuda yapılan araştırmalara göre, sarı kantaron çayı birçok antidepresan ilaç gibi depresyon tedavisinde etkili olmaktadır. Sarı kantaron çayı sinirleri yatıştırarak daha sakin olmayı sağlarken, olaylara, durumlara olumsuz değil, olumlu şekilde bakmayı sağlar.

Sarı kantaron hangi ilaçlarda kullanılır?

Çiçekleri ve yaprakları, hiperforin gibi aktif bileşenler içeren sarı kantaron; çay, tablet, sıvı ve topikal preparat formlarında bulunur. Sarı kantaron genellikle depresyonu ve menopozal semptomları tedavi etmek için kullanılır.

Sarı kantaron ekstraktı nasıl kullanılır?

Birçok bilimsel kaynakta da adı geçen sarı kantaronun özüdür. Günlük olarak sabah 1 ölçek, akşam 1 ölçek kullanılması tavsiye edilmektedir. (5ml. ölçekli kaşık kutu içerisinde yer almaktadır). Yemeklerden 1 saat sonra bir bardak su ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.

Sarı kantaron hapı ne için kullanılır?

Doğal bir antidepresan etkisi göstererek sinirleri yatıştırıyor. Bu özelliği sayesinde stres kaynaklı uykusuzluğun, kaygı, korku gibi hislerin azalmasını sağlıyor. Mutluluk hormonlarının salgılanmasını destekleyerek depresyon gibi olumsuz ve ciddi sorunlardan kurtulmaya yardımcı oluyor.

Sarı kantaron çayı ne kadar kullanılmalı?

Günde en fazla 1-2 fincan tüketmeniz gereken sarı kantaron çayını bir uzman görüşü dahilinde içmeniz çaydan göreceğiniz faydayı artırır.