Memleketine giden seferi olur mu?

İçindekiler:

  1. Memleketine giden seferi olur mu?
  2. Kaç kilometre yol giden oruç tutmaz?
  3. Seferilik hükmü nedir?
  4. Baba evladının evinde seferi olur mu?
  5. Anne baba evinde seferi olur mu?

Memleketine giden seferi olur mu?

Dinen sefer sayılacak mesafedeki bir yere gitmek üzere yola çıkan kişi, yaşadığı yerleşim yerinin meskûn mahallinden çıkınca misafir hükmünde kabul edilir.

Kaç kilometre yol giden oruç tutmaz?

Ramazan'da sefer mesafesi (en az 90 km.) bir yere gitmek için yola çıkacak olan kimse, geceden oruca niyet etmeyebilir. Fakat niyet ettikten sonra gündüzün yolculuğa çıksa bu yolculuk esnasında meşru başka bir mazereti bulunmazsa orucunu bozmamalıdır. Başlanan bir ibadetin mazeret yoksa tamamlanması gerekir.

Seferilik hükmü nedir?

Dinen sefer sayılacak mesafedeki bir yere gitmek üzere yola çıkan kişi, yaşadığı yerleşim yerinin meskûn mahallinden çıkınca misafir hükmünde kabul edilir. Bu kimse yolculuk hüküm ve ruhsatlarından yararlanmaya başlar (Merğînânî, el-Hidâye, II, 101).

Baba evladının evinde seferi olur mu?

"Anne babasının yaşadığı beldeye giden kişi seferi olur mu?" sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığından şu yanıt verildi: ... Eski aslî vatanında anne-babasının veya yetişkin çocuklarının bulunması durumu değiştirmez.

Anne baba evinde seferi olur mu?

Eski aslî vatanında anne-babasının veya yetişkin çocuklarının bulunması durumu değiştirmez. ... Buna göre bir kimse sürekli yaşamakta olduğu vatanından ayrılıp, ziyaret vb. amaçlarla 90 km. ve daha uzak yerde yerleşik olan anne-babasının yanına giderse, seferîlik hükümlerine tabi olur.