Doğum kontrol hapı ilişkiden sonra kaç tane alınmalı?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı ilişkiden sonra kaç tane alınmalı?
  2. Doğum kontrol hapı gündüz içilir mi?
  3. Doğum kontrol hapı bir gün unutulursa ne olur?
  4. Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalma ihtimali var mı?

Doğum kontrol hapı ilişkiden sonra kaç tane alınmalı?

Ertesi gün hapları, korunmasız girilen cinsel ilişkiden sonra, mümkün olan en kısa sürede alınmalıdır. İlişkinin ardından ilk 24 saat içinde alınan ilacın, bu süre içinde gebeliği önleme ihtimali yaklaşık ˜ iken, ikinci 24 saatte bu oran u'e geriler.

Doğum kontrol hapı gündüz içilir mi?

Doğum kontrol haplarının kullanımı şöyledir; Adetin ilk 5 günü içinde ve mümkünse ilk gününde kullanıma başlanmalıdır. 21 gün ara vermeden kullanılır. Takip eden 7 gün hap kullanılmaz ve adet kanaması olur.

Doğum kontrol hapı bir gün unutulursa ne olur?

Bir hap 24 ile 48 saat boyunca unutulmuşsa, hap mümkün olan en kısa sürede alınmalıdır. Unutulan ve günün hapı olmak üzere bir günde iki hap içilmelidir. Kalan haplara aynı düzende devam edilir. Hap, 48 saatten daha uzun sürede alınmamışsa 7 gün boyunca prezervatif gibi ek bir korunma yöntemi gereklidir.

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalma ihtimali var mı?

Doğum kontrol haplarında güvenilirlik oranı %99'dur. Bu oranda oldukça yüksek bir orandır. Doğum kontrol hapları düzenli alınsa dahi çok nadiren de olsa gebelik oluşabilmektedir. Bu yüzden doğum kontrol hapı kullanırken adet gecikmesi yaşarsanız hamilelik şüphesi ile doktora başvurmanız da fayda var.