Vajinismus hastalığı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Vajinismus hastalığı nasıl olur?
  2. Vajinismus botoks tedavisi nasıl yapılır?
  3. Vajinismus evde tedavi nasıl olur?
  4. Vajinal botoks neden yapılır?
  5. Vajinismus için parmak egzersizi nasıl yapılır?

Vajinismus hastalığı nasıl olur?

Vajinismus, vajina girişindeki kasların istemsizce kasılması sonucu cinsel birlikteliğin gerçekleşememesine verilen isimdir. Vajinismus, ilk geceden itibaren çiftler için büyük bir sorun olabilmekle beraber her cinsel birleşememe durumu da vajinismus olarak görülmemelidir.

Vajinismus botoks tedavisi nasıl yapılır?

Vajinismusta botoks (botox) tedavi uygulamaları genel anestezi altında yani hasta uyurken, vajina içine yapılan enjeksiyon şeklindedir. Botoks (botox) vajina içine enjekte edilmekte ve bu şekilde hasta evine gönderilmektedir. Vajinal kasların gevşemesi için ise belli bir sürenin geçmesi gerekmektedir.

Vajinismus evde tedavi nasıl olur?

Vajinismus tedavisinde parmak egzersizleri oldukça sık uygulanan tedavi yöntemleri arasındadır....Vajinismus hastalığını yenmek için evde kendi başınıza yapabileceğiniz bazı egzersizler:
  1. Rahatlama ve Nefes egzersizi.
  2. Ayna egzersizi.
  3. Genital masaj ve Dokunma (Sensate focus)
  4. Kegel egzersizi.
  5. Parmak egzersizi.

Vajinal botoks neden yapılır?

Vajinismus hastalığı tedavisinde botulinum toksin uygulaması vajinal kasların geçici felç (paralizi) edilerek kasılmalarının engellenmesi amacıyla düşünülmüştür. Bu amaçla vajinismus hastalarında vajinal kaslarının içine anestezi altında yapılmıştır.

Vajinismus için parmak egzersizi nasıl yapılır?

Vajinismusta parmak egzersizleri ortalama olarak her hafta bir boğum olmak üzere ve serçe parmaktan başlanarak, vajina içerisine parmağın sokulması esasına dayalı bir tedavi tekniğidir. Serçe parmağın üç boğumu da sokulduktan sonra ortaparmak ve işaret parmağına geçilir.