Mide kanserinde karın siser mi?

İçindekiler:

  1. Mide kanserinde karın siser mi?
  2. Midede su toplaması neden olur?
  3. Menopozda sık idrara çıkılır mı?
  4. Enfeksiyon karında şişlik yapar mı?

Mide kanserinde karın siser mi?

Mide kanserinin belirtileri arasında ilk göze çarpan hazımsızlık ve şişkinliktir. Etli gıdalara karşı isteksizlik de mide kanseri belirtileri arasındadır. Mide kanserinin ileriki safhalarında ise; karın ağrısı, bulantı, kusma, yemek yedikten sonra şişkinlik, kilo kaybı görülmektedir.

Midede su toplaması neden olur?

Asit (karında sıvı birikmesi) sözcüğü latince içi su dolu kese anlamına gelir ve tıpta karın boşluğunda sıvı birikmesine verilen addır. Karaciğer hastalıkları, kanser, kalp ve böbrek yetersizliği gibi hastalıklarda asit gelişebilir.

Menopozda sık idrara çıkılır mı?

Bazı kadınlar ise menopoz belirtilerini hiç yaşamadan atlatabilirler. Menopozda görülen diğer belirtiler ise şu şekilde sıralanabilir: İdrar torbasının esnekliği azalacağı için gece idrara sık çıkma, idrar kaçırma, idrar yaparken yanma. Vajina kayganlığında azalma ve kuruluk oluşumu nedeniyle cinsel ilişkide ağrı

Enfeksiyon karında şişlik yapar mı?

İdrar yolu enfeksiyonu İnsanların karnında baskı, şişkinlik ve ağrıya sebep olabilir. Ayrıca ateş, kusma ve mide bulantısı da yapabilir. Bu yüzden bu belirtileri gördüğünüzde doktora gitmelisiniz. İdrar yolları enfeksiyonu dışında böbrek enfeksiyonu da karın şişkinliği yapar.