Namaz kılarken ezan okunursa namaz sayılır mı?

İçindekiler:

  1. Namaz kılarken ezan okunursa namaz sayılır mı?
  2. Akşam ezanı okunurken ikindi kılınır mı?
  3. Ezan okunurken bir onceki vaktin namazı kilinir mi?
  4. İkindi namazı ezandan önce kılınır mı?

Namaz kılarken ezan okunursa namaz sayılır mı?

Ezanı dinleyip, ezan bittikten sonra namaza başlamak en güzelidir. Ancak ezan bitmeden namaza başlayanın namazı geçerlidir. Önemli olan vaktin girmesidir. Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.

Akşam ezanı okunurken ikindi kılınır mı?

İslam âlemi için farz olarak buyurulan beş vakit namaz vardır. Bunların yanı sıra Cuma namazı da farz olarak kabul edilir. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı ister evde ister camide kılınabilmektedir. ... Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.

Ezan okunurken bir onceki vaktin namazı kilinir mi?

Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir. Buna göre sabah namazında ihtilaf bulunmakla birlikte bir vaktin namazı kılınırken diğer vaktin girmesi ile kılınmakta olan namaz bozulmaz.

İkindi namazı ezandan önce kılınır mı?

Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı ister evde ister camide kılınabilmektedir. ... Ancak ezan okunduğu an vakit girmiş sayılır ve kılınan namaz kabul olunur. Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.