Tüp bebek tedavisinde neler yediniz?

İçindekiler:

  1. Tüp bebek tedavisinde neler yediniz?
  2. Embriyo transferinden sonra avokado yenir mi?
  3. Bebeğin tutunması için ne yememeli?
  4. Embriyonun rahime Tutunmasi için ne yapmalı?

Tüp bebek tedavisinde neler yediniz?

Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir. Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır. Protein, mineral ve omega3 bakımından en zengin olan besin balıktır.

Embriyo transferinden sonra avokado yenir mi?

Bir kadın, tüp bebek tedavisi olurken de tüketilmesi oldukça faydalıdır. Sağlıklı yağ kaynaklarından biri olan avokado; önemli bir miktarda yağ içerdiğinden, vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamasına yardımcı olur. Ayrıca avokado, yumurtalıkların sağlığını iyileştirmeye de yardımcı olmaktadır.

Bebeğin tutunması için ne yememeli?

Doymuş yağ oranı yüksek gıdalar Doymuş yağ bakımından zengin olan tereyağı, yağlı kırmızı et, kuyruk yağı, sakatatlar ve özellikle de aşırı yağlı, tuzlu, şekerli paketli gıdalar embriyonun tutunmasını zorlaştırmaktadır. Bu sebeple de uzak durulması önerilir.

Embriyonun rahime Tutunmasi için ne yapmalı?

Embriyonun anne rahmine tutunabilmesi için, bu vücut savunma sistemini aşması ve kendi ürettiği bazı salgılar yardımıyla rahim içini oyarak buraya yuvalanması gerekir. Çünkü embriyo da anne için bir yabancıdır. Yapısının yarısı babadan gelmektedir.