Kasım ayında ne kandili var?

İçindekiler:

  1. Kasım ayında ne kandili var?
  2. 8 Kasım'da hangi Kandil var?
  3. 11 Aralık ne kandili 2020?
  4. Mevlid Kandili mi?

Kasım ayında ne kandili var?

Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvim içerisinde dini günler açıklanıyor. Mevlid Kandili bu yıl kasım ayında idrak edilecek.

8 Kasım'da hangi Kandil var?

Kandil günü yaklaşırken İslam alemi Mevlid Kandili tarihini merak ediyor. Hz. Muhammed S.A.V'ın kutlu doğumunun gerçekleştiği gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili büyük bir heyecanla bekleniyor. Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili bu yıl 8 Kasım'da idrak edilecek.

11 Aralık ne kandili 2020?

2020 Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının On ikinci gecesidir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir ve Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır.

Mevlid Kandili mi?

Muhammed'in (s.a.s) doğduğu gün olarak bilinir. İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen Hz. Muhammed (s.a.s), Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi dünyaya gelmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2020 dini günler takvimine göre, 28 Ekim yani bugün Mevlid Kandili idrak edilecek.