Burun spreyi orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Burun spreyi orucu bozar mı?
  2. Sprey sıkmak orucu bozar mı?
  3. Burnu içine çekmek orucu bozar mı?
  4. Diş fırçaladıktan sonra ağızda kalan tat orucu bozar mı?
  5. Burnunu çekmek orucu bozar mı?
  6. Hanefi mezhebine göre Önden çıkan yel abdesti bozar mı?

Burun spreyi orucu bozar mı?

Tedavi amacıyla buruna damlatılan ilacın bir damlası, yaklaşık 0, 06 cm3 tür. Bunun bir kısmı da burun çeperleri tarafından emilmekte, çok az bir kısmı mideye ulaşmakta. Bu da ağzı su ile çalkalamadan sonra ağızda kalan rutubette olduğu gibi orucu bozacak düzeyde görülmemiştir. Dolayısıyla burun damlası orucu bozmaz.

Sprey sıkmak orucu bozar mı?

Ağız ve burundan alınıp mideye ulaşan her şey orucu bozar. Bu itibarla, ağız kokusunu önlemek veya diş ağrısını gidermek maksadı ile ağza sıkılan sprey ve benzeri maddeler yutulur da mideye ulaşırsa orucu bozar, yutulmazsa bozmaz.

Burnu içine çekmek orucu bozar mı?

Buruna pamuk tıkamanın oruç açısından herhangi bir mahsuru yoktur. Su ile temizlerken kasten suyu yutmak orucu bozar. Ayrıca burun kanaması sonucu ilaç almak zorunda kalan kişinin de orucu bozulur. Hastalık nedeniyle zorunlu olarak orucun bozulması durumunda kişi orucunu kaza eder.

Diş fırçaladıktan sonra ağızda kalan tat orucu bozar mı?

İŞTE DİYANET İŞLERİNİN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220). Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur.

Burnunu çekmek orucu bozar mı?

Hanefi mezhebine göre " ağız dolusu bile olsa kendi isteği dışında kusmak, balgam ya da burun akıntısını yahut ağzı çalkaladıktan sonra kalan yaşlılığı tükürük ile yutmak orucu bozmamaktadır. " Dolayısı ile burun akıntısının yutulması orucu sakatlamamakta oruca herhangi bir zarar vermemektedir.

Hanefi mezhebine göre Önden çıkan yel abdesti bozar mı?

1- Önden ve arkadan çıkan şeyler, abdesti bozar. Yalnız, erkeğin ve kadının önünden çıkan yel, abdesti bozmaz.