Clutch çanta ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Clutch çanta ne işe yarar?
  2. Klaç çanta nedir?
  3. Küçük çantaya ne denir?
  4. Portföy çanta nerede kullanılır?
  5. Baguette çanta nedir?
  6. Hobo çanta ne demek?
  7. Baget boy ne demek?

Clutch çanta ne işe yarar?

Clutch çanta elde taşınan, genellikle sapsız ya da çok küçük sapı olan çanta modelleridir. Eskiden geceleri dışarıya çıkarken ve özel davetlere katılırken kullanılan ve daha çok portföy çanta adı ile anılan clutch çantalar artık günlük hayatın da bir parçası haline gelmiştir.

Klaç çanta nedir?

Clutch çantalar son yılların en gözde parçalarından biridir. Sözlük anlamı olarak kavrama demek olan clutchlar, askısız ve sapsız el çantası anlamına gelir. Elde taşınan herhangi bir askısı ve kulp kısmı bulunmayan bu modeller genellikle portföy çantalarla karıştırılır. Oysa ki clutch çanta modelleri ana kategoridir.

Küçük çantaya ne denir?

Clutch Çanta (Clutch Bag): Askısız ve kulpsuz küçük çanta türüdür.

Portföy çanta nerede kullanılır?

Esasında piyasada clutch olarak da bilinen portföy çantalar şimdilerde günlük giyimde hatta plajda da sıklıkla tercih ediliyor. Jean ya da kumaş pantolon, gömlek veya bluz, hafif topuklu bir ayakkabı ve clutch çanta ile de şahane bir kombin oluşturabilirsiniz.

Baguette çanta nedir?

Baguette” tasarım ismiyle bilinen baget çanta, omuz askılıdır. Böylece kolunuzun hemen altında konumlanır; taşıması oldukça kolaydır. Askının omzunuzdan sıkça düşmesiyle oluşan rahatsızlık hissine kapılmazsınız. Genellikle kısa saplı tasarlandığı için baget çanta kadın kullanıcılar için kolda taşımaya da uygundur.

Hobo çanta ne demek?

Hobo Çanta (Hobo Bag): Genellikle omuzda taşınan ve hilal şeklinde olan büyük çanta türüdür. ... Askılı Çanta (Satchel Bag): Yumuşak maddelerden üretilen ve kayışlı olan askılı çanta türüdür.

Baget boy ne demek?

Tıraşlanmış, dikdörtgen biçiminde değerli taş. Düşük gramajlıküçük boy ekmek.