Ateş kehribar mı sıkma kehribar mı?

İçindekiler:

  1. Ateş kehribar mı sıkma kehribar mı?
  2. Sıkma kehribar ne demek?
  3. Orjinal sıkma kehribar nasil anlaşilir?
  4. Sıkma kehribar nasıl oluyor?

Ateş kehribar mı sıkma kehribar mı?

Ateş kehribar daha saydam bir yapıya sahip iken sıkma kehribar daha koyu ve iç yapısı görünmeyen bir tespih şeklidir. Her iki tespihte çektikçe renk değiştirir. Ateş ve sıkma kehribar ne kadar kimyasal yöntemlerle yapılmış olsa da günümüzde bu tespihlerin sahtesi çıkmıştır.

Sıkma kehribar ne demek?

Sıkma kehribar ana malzemesi "fenol ve formal-dehit" olmak üzere, bir miktar kehribar tozu ve çeşitli kimyasallar ile yapılan yapay bir reçinedir. ... Sıkma kehribar, formülünün gizli olması ve yapım tekniklerinin karmaşık olması nedeni ile özel bir malzemedir.

Orjinal sıkma kehribar nasil anlaşilir?

Aseton yardımıyla sıkma kehribarın gerçek olup olmadığı kolay bir şekilde ortaya çıkarabiliyor. Bir kulak çöpüne benzer bir ürünle, sıkma kehribar taşına aseton damlatılır. Damlatılma sonucunda taş üzerinde herhangi bir hasar veya etki görülmüyorsa, bu taş gerçek taştır.

Sıkma kehribar nasıl oluyor?

Sıkma kehribar diğer kehribar tesbih türlerinden farklı olup fiyat olarak daha ucuz bir tesbihtir. Bunun nedeni ise sıkma kehribar tesbihin yapımında doğrudan kehribar reçinesi yerine kehribar tozu ile diğer maddelerin sıkıştırılarak elde edilmesi yatar.