Üniversiteye kayıt olan tercih yapabilir mi?

İçindekiler:

  1. Üniversiteye kayıt olan tercih yapabilir mi?
  2. Bir üniversiteye kayıtlı iken başka bir üniversiteye kayıt yapılır mı?
  3. Üniversiteye kayıt yaptıran ek tercih yapabilir mi?
  4. Üniversite tercih yapıp gidince puan düşer mi?
  5. Yerleştikten sonra tekrar tercih yapılır mı?
  6. Aynı anda iki üniversiteye kayıt yaptırılabilir mi?

Üniversiteye kayıt olan tercih yapabilir mi?

Üniversiteye yerleşen ancak kayıt yaptırmayanlar ek yerleştirme başvurusunda bulunur mu? Üniversite (YKS tercihi) tercihinde bulunan bunun sonuncunda ÖSYM YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversite bölümününe yerleşen adaylar, kayıt yaptırmaması durumunda YKS ek tercih başvurusunda bulunamaz.

Bir üniversiteye kayıtlı iken başka bir üniversiteye kayıt yapılır mı?

Çünkü YÖK mevzuatına göre bir yükseköğretim düzeyinde bir örgün lisans eğitimi gören öğrencinin başka bir lisans programına kayıt yaptırabilmesi mümkün değildir. ... Eski üniversitesinden kaydını sildiren öğrenciler, yine gerekli evrakları hazırlayarak yeni üniversiteye kaydını yaptırabilir.

Üniversiteye kayıt yaptıran ek tercih yapabilir mi?

İlk tercihlerde tercih yapıp da bir üniversite bölümününe yerleşen adaylar, kayıt yaptırmaması durumunda EK TERCİH YAPAMAZ. İlk tercihlerde yerleşen fakat kaydını yaptırmayan adaylar maalesef 2021 yılında yapılacak olan YKS'yi beklemesi gerekmektedir.

Üniversite tercih yapıp gidince puan düşer mi?

Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. Geçen yıl 2020-YKS puanımla merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştim, fakat kayıt yaptırmadım.

Yerleştikten sonra tekrar tercih yapılır mı?

Bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih yapamıyor. 2021-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Aynı anda iki üniversiteye kayıt yaptırılabilir mi?

- ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda farklı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılabilir. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede lisans düzeyinde İnşaat Bölümü eğitime devam ederken başka bir üniversitede veya aynı yerde örgün bir ön lisans programına kayıt yaptırılabilir.