Engelliler motorlu taşıtlar vergisi öder mi?

İçindekiler:

  1. Engelliler motorlu taşıtlar vergisi öder mi?
  2. Motorlu Taşıtlar Vergisi kimler muaf?
  3. Otomobiller neye göre vergilendirilir?
  4. Engelli aracı aldım nasıl satarım?
  5. Hangisi otomobil üzerinden alınacak motorlu taşıtlar vergisi tarifesini etkileyen unsurlardandır?

Engelliler motorlu taşıtlar vergisi öder mi?

Engellilik dereceleri  ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtları ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtları motorlu taşıtlar vergisinden istisna edilerek muaf sayılmıştır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi kimler muaf?

Sakatlık dereceleri  ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar, Aracın geçmiş döneme ait borcu olmaması kaydıyla hurda halinde olan araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme zorunluluğu yoktur.

Otomobiller neye göre vergilendirilir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi araçların sahip olduğu silindir sayısı, yaş aralığı, tipi ve aracın kendi değeri, ilk tescil tarihi gibi birtakım özelliklere göre farklı hesap ediliyor. ... Aynı araç 16 yaş ve üzerinde ise MTV ödemesi 100 TL olarak belirlenir.

Engelli aracı aldım nasıl satarım?

Sizin sorunuza dönecek olursak aldığınız ÖTV indirimli arabada “özel tertibat” olmadığından siz aracınızı rahatlıkla satabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem ise notere gidip satış işlemini gerçekleştirmek. İşi bilmeyen bazı noterler emniyetteki şerhi kaldırmanızı isteyebilir bunlara hiç gerek yok.

Hangisi otomobil üzerinden alınacak motorlu taşıtlar vergisi tarifesini etkileyen unsurlardandır?

Bunlardan birincisi aracın yaşıdır. Araç yaşı yükseldikçe vergi azalmaktadır ikincisi ise araçların tarifesine göre değişmektedir (Öncel vd. 2008:394). Otomobillerin vb. araçların silindir hacmi arttıkça vergisi artarken, otobüsler için oturma yeri, kamyon ve kamyonetler için ağırlık esası alınmıştır.