Ön cama kaç numara cam filmi?

İçindekiler:

  1. Ön cama kaç numara cam filmi?
  2. Cam filmi kaç derece olmalı?
  3. Oto cam filmi kaç numara yasak?
  4. Cam filmi ağır kusur mu?

Ön cama kaç numara cam filmi?

4 NUMARA TAMAMEN YASAK Ön camda cam filmi kesinlikle yasak olacak. Ön yanlar için uygulanacak oran yüzde 30'u geçemeyecek. Yani ön yandaki cam filmler yüzde 70 geçirgen olacak.

Cam filmi kaç derece olmalı?

Bununla birlikte var olan yönetmeliğe göre sürücün 180 derecelik açıda en az p görme durumunun bulunması istenir. Yani, var olan cam filmin engelleme düzeyi 0 seviyesinde kalmalıdır. Olası tehlikeli anlarda can güvenliği için bunun yapılması zorunlu tutulurken para cezasını içerir.

Oto cam filmi kaç numara yasak?

Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır. 1 numara cam filmlerinin geçirgenliği yüksek, 2 numara cam filmlerinin ise ışık geçirgenliği biraz daha düşüktür.

Cam filmi ağır kusur mu?

Geçen yıl değiştirilen yönetmelik ile otomobillerdeki cam filmi artık ağır kusur olarak değerlendirilmiyor. Aracınızın yan ve ön camlarında film olsa dahi hafif kusurlu “Aracın camlarına sonradan film yapıştırılmış” şeklinde not ile muayeneden geçebiliyorsunuz.