Giysilerdeki pas lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Giysilerdeki pas lekesi nasıl çıkar?
  2. Perdede pas lekesi nasıl çıkar?
  3. Paslanan şey nasıl temizlenir?
  4. Evde pas nasıl sökülür?
  5. Buzdolabı üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

Giysilerdeki pas lekesi nasıl çıkar?

Pas lekesinin üzerine bir miktar limon sıkın ve kurumasını bekleyin. Kuruyan giysinizi soğuk su ile durulayın. Pas lekesi olan kumaşın üzerine beyaz sirke dökün ve emmesini sağlayın. Limon da olduğu gibi aynı şekilde kuruyunca soğuk su ile yıkayın.

Perdede pas lekesi nasıl çıkar?

Pas lekesinden kurtulma yolları Pas lekesi neyle çıkar diye düşünüyorsanız, öncelikli olarak aklınıza gelmesi gereken cevap limon olmalı. Limonu pas lekesinin oluştuğu bölgeye sürün ve limon suyunun kurumasını bekleyin. Ardındansa bolca soğuk su ile durulayın.

Paslanan şey nasıl temizlenir?

Paslanmış bölgeyi ıslat ve üzerine bol miktarda karbonat dök. Böylelikle karbonat metal eşyana yapışacaktır. Karbonatı döktükten sonra pasın yumuşaması için yaklaşık yarım saat bekle ve yüzeyi çizmeyecek ancak yeteri kadar sert bir yüzeyi olan fırça ile paslı bölgeyi ovalayıp durulama işlemine geçebilirsin.

Evde pas nasıl sökülür?

Yine evde pas sökme yöntemleri arasında tuz ve limonu aynı anda tepkimeye sokmak gelir. Tuz paslı alana serpiştirilir ve ardından ilgili kısma limon sıkılarak silinir. Yine hafif paslı alanlarda pasın sökülebilmesini sağlayabilir. Bir kullanılan diğer yöntem ise diş macunu ile pasın sökülmesidir.

Buzdolabı üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

Bir kap içinde eşit ölçülerde sirke ve suyu karıştırın. Karışımı bir bez yardımı ile ya da bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile alın. Buzdolabının üst kısmından başlayarak alt raflara doğru bu karışımı tüm yüzeylere sürün. Sirke dolap içine yerleşen lekeleri çözecektir.