Tişörtten sulu boya lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Tişörtten sulu boya lekesi nasıl çıkar?
  2. Kıyafet üzerinden boya nasıl cıkar?
  3. Saç cilası lekesi nasıl çıkar?
  4. Cam kenarındaki boyalar nasıl çıkar?
  5. Camdaki bant lekesi nasıl çıkar?
  6. Elbiseye bulaşan duvar boyası nasıl çıkar?
  7. Silikonlu plastik boya kumaştan nasıl çıkar?

Tişörtten sulu boya lekesi nasıl çıkar?

Sulu boya gibi boyaların kıyafet, koltuk, halı gibi yerlere bulaşması durumunda, lekenin üzerine pudra serpip soğuk suyla durulayıp, kalıp sabun yardımıyla sulu boya lekesini çıkartabilirsiniz!

Kıyafet üzerinden boya nasıl cıkar?

Normal olarak, boya türü ne olursa olsun, leke taze ise, sabun ve suyla kolayca temizlenebilir. Su dolu bir kovaya lekeli kıyafeti batırıp deterjanı uygulayarak bir fırça yardımıyla lekeyi çıkarabilirsin.

Saç cilası lekesi nasıl çıkar?

Sirke ve sabun yemek kaşığı beyaz sirke, 1 yemek kaşığı sıvı sabun ve 2 bardak sıcak suyu karıştırın. Lekeli giysiyi karışımın içine koyun ve gece boyunca bekletin. Sabah giysiyi soğuk su ile yıkayın ve çamaşır makinesinde normal yıkama yapın.

Cam kenarındaki boyalar nasıl çıkar?

Yumuşak uçlu ve korumalı jiletler ile de badana boyası buzlu camlardan kolayca çıkar. Tiner boya tarzındaki maddelerin çıkartılması adına büyük bir alternatiftir. Tinerin kullanımı ile camlardaki tüm boya lekeleri kolayca çıkar. Temiz bir bezin üzerine tiner dökün ve direkt olarak uygulama yapın.

Camdaki bant lekesi nasıl çıkar?

Bunun için cam eşyanın üzerindeki kağıt ilk olarak çıkartılmalıdır. Sonrasında yapışkan bant izinin çıkartmak için sünger gibi ya da yumuşak bir bezin üzerine bir miktar aseton dökülmelidir. Yeni olan cam üzerinde aseton ile silme işlemi yaptığınız zaman birkaç ovalama sonrasında bant izi kalmadan çıkacaktır.

Elbiseye bulaşan duvar boyası nasıl çıkar?

Boya lekesini çıkarmak için yapmanız gereken sadece lekeli tarafı temiz bir bez üzerine yatırınız. Daha sonra lekeli olan kısmın ters tarafına ılık bir su ve az miktarda sıvı deterjan uygulayınız. Daha sonra Boya lekesi ıslak ise, lekeyi fazla bastırmadan hafifçe ovalayınız.

Silikonlu plastik boya kumaştan nasıl çıkar?

Sıcak su ve sert bir bez ile çıkabilir. Ambalajın üzerinde silikonlu plastik boya yazıyorsa: Yine plastik boyanın özelliklerini taşır. Yine sıcak su ve kazıma ile çıkabilirsiniz.