2021 tercih nasıl yapılır YKS?

İçindekiler:

  1. 2021 tercih nasıl yapılır YKS?
  2. YKS tercih sıralaması nasıl yapılmalı?
  3. Ek tercih NE ZAMAN aciklanir?
  4. Ösym tercih yaparken hangi puana bakılacak?

2021 tercih nasıl yapılır YKS?

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

YKS tercih sıralaması nasıl yapılmalı?

Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar. Aynı programı, 1. tercihine ve 15. tercihine yazan adaylardan biri o programa yerleşecekse, başarı sırası daha iyi olan aday yerleşir.

Ek tercih NE ZAMAN aciklanir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Ösym tercih yaparken hangi puana bakılacak?

Yerleştirme puanının hesaplanmasında, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılmaktadır. Üniversite tercihleri yapılırken "Yerleştirme Puanları" esas alınacak olup "Sınav puanları" kısmında bulunan rakamlar alınan ham puanı göstermektedir.