Kısırlık testi nasıl yapılır bayan?

İçindekiler:

  1. Kısırlık testi nasıl yapılır bayan?
  2. Kadın kısırlık Testi hangi bölümde yapılır?
  3. Çocuk sahibi olmak için hangi doktora gitmek lazım?
  4. Kısırlık kaç yaşında başlar?

Kısırlık testi nasıl yapılır bayan?

Jinekolojik muayene ve ultrasonografi, kanda AMH denilen yumurta rezervini gösteren hormon testi ile TSH ve prolaktin yani süt hormonu, evli kadınlarda HSG (rahim filmi), ciddi kasık ya da adet ağrısı olan kadın veya genç kızlarda MRI ile ileri değerlendirme bazen de laparoskopi ve/veya histeroskopi ile tetkik ve aynı ...

Kadın kısırlık Testi hangi bölümde yapılır?

Kısacası kısırlık tanısı için erkekler ürüloji, kadınlar ise kadın hastalıkları ve kadın doğum bölümlerine gitmeli. Burada yapılacak olan tetkikler neticesinde doktorların bundan sonrası süreçlerle ilgili bilgi ve yönlendirme yapmakta.

Çocuk sahibi olmak için hangi doktora gitmek lazım?

Genel kadın-doğum uzmanları ilk değerlendirmeyi yapabilirler veya kısırlık konusunda uzmanlaşmış bir kadın-doğum uzmanına gidilebilir. Burada önemli olan güven duyulan ve hastanın kendini rahat hissettiği bir hekimi seçmesidir.

Kısırlık kaç yaşında başlar?

Ancak kadınlar yaşlarının ilerlemesi ile birlikte doğurganlık şanslarını ciddi olarak kaybederler. Bu azalış 32-35 yaşlarına kadar çok belirgin olmasa da özellikle 38 yaşından itibaren hızla kendini belli eder ve 40'lı yaşlara gelindiğinde ise %75'e varan fertilite kayıpları gözlenmektedir.