Üniversitelerde Iö ücretli ne demek?

İçindekiler:

  1. Üniversitelerde Iö ücretli ne demek?
  2. Ikinci öğretim var mı?
  3. 2 yıllık üniversite harcı ne kadar?
  4. Uzaktan eğitim ücretli ne demek?
  5. Ikinci öğretim e kayıt yapabilir mi?
  6. 2 öğretim var mı?

Üniversitelerde Iö ücretli ne demek?

Üniversiteye gitmek ve bunun için bölüm seçmek isteyen kişilerin karşılarına ilk olarak çıkan kelimesinin açılımı ve anlamı ikinci öğretim şeklindedir. Ancak ikinci öğretimin harç ücretleri daha yüksek olmakta ve okul giriş, çıkış saatleri farklı olmaktadır.

Ikinci öğretim var mı?

Bazı yükseköğretim kurumlarında örgün, önlisans ve lisans programlarının bir kısmının eş değeri programlar örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda (akşam saatlerinde) yürütülmektedir. Bu öğretim ikinci öğretim olarak adlandırılır.

2 yıllık üniversite harcı ne kadar?

Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 eşit taksitte ödenmektedir. Örneğin Hukuk Fakültesi (2.öğretim) kazanan bir öğrenci toplamda 1,379 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor. Bu ücretin 689,50 TL'sini güz döneminde 689,50 TL'sini ise bahar döneminde ödeyecektir.

Uzaktan eğitim ücretli ne demek?

Zaman ve mekandan tamamen bağımsız yapılan bir eğitim türüdür. *Uzaktan öğretim harç ücreti ikinci öğretim (Gece) ücretiyle aynıdır. Fakat ilave olarak teknik altyapının kurulumunda kullanılan materyal ücreti alınmaktadır. Materyal ücreti ise harç ücretini geçmemektedir.

Ikinci öğretim e kayıt yapabilir mi?

Yalnızca birinci öğretime e-Kayıt Birçok okul yalnızca birinci (örgün) öğretim için e-Kayıt alacak. Şu an için ikinci öğretim, uzaktan öğretim ve açık öğretim programlarına kayıt yaptırmak için öğrencilerin bizzat üniversitelerine gitmesi gerekecek.

2 öğretim var mı?

İkinci Öğretim: Bazı yükseköğretim kurumlarında normal-örgün, önlisans ve lisans programlarının bir kısmının eşdeğeri programlar açılmakta ve bu programlar örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda (akşam saatlerinde, hafta sonunda) yürütülmektedir.