Burunda neden kemik olur?

İçindekiler:

  1. Burunda neden kemik olur?
  2. Burunda et veya kemik olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Burun kemik eğriliği nedir?
  4. Burun ameliyatından sonra burun içi ne zaman iyileşir?

Burunda neden kemik olur?

Burun eğriliği doğuştan olabildiği gibi, doğum esnasında bebeğin doğum kanalından geçişi gerçekleşirken ortaya çıkan travmadan dolayı da meydana gelebilir. Bunun yanı sıra, çocukluk döneminde düşme, yaralanma, çarpma gibi durumlar ileride burun kemiği eğriliğine yol açabilir.

Burunda et veya kemik olduğu nasıl anlaşılır?

Burun eti belirtileri nelerdir? Burun eti olan hastalarda burun tıkanıklığı oluşur. Burunlarından rahat nefes alamazlar, ağızlarından nefes alırlar ve horlama şikayetine sebep olur. Burun etleri büyük olduğu için burun içerisinde alerji ve sinüzit gibi bir takım hastalıklar ortaya çıkar.

Burun kemik eğriliği nedir?

Burun eğriliği (Septum Deviasyonu) Nedir: Burun boşluğunu ikiye ayıran ve kemik ile kıkırdaktan oluşan bölmenin bir tarafa ya da bazen her iki tarafa doğru eğilmesidir.

Burun ameliyatından sonra burun içi ne zaman iyileşir?

Birçok hastanın aklında bulunan burun estetiği kaç günde iyileşir sorusuna ise 7 ila 10 gün arasında cevabını vermek mümkündür. Ancak, hastanın doktorunun tavsiyelerini dinlemesi gerekmektedir. Operasyon geçiren hastaların ameliyat sonrasındaki 7 ila 10 gün arasında şişliklerinin yüzde 90'ı geçmiş olmaktadır.