Hazırlıkta kalınırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Hazırlıkta kalınırsa ne olur?
  2. Hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler yatay geçiş yapabilir mı?
  3. Hazırlıkta devamsızlıktan kalınca ne olur?
  4. Üniversite hazırlık sınıfında ne yapılır?
  5. Isteğe bağlı hazırlık sınıfında kalma var mı?
  6. Hazırlık sınıfı bittikten sonra yatay geçiş yapılır mı?
  7. Hazırlık sınıfında devamsızlık var mı?
  8. Isteğe bağlı Hazırlıkta sınıf tekrarı var mı?

Hazırlıkta kalınırsa ne olur?

Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.

Hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler yatay geçiş yapabilir mı?

Evet, merkezi yerleştirme (Ek-1 Madde) ile yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama (GNO) ile yatay geçiş yapılamamaktadır. 10- Başarısız derslerimin olması yatay geçişime engel olur mu? ... Başarısız derslerinin olması yatay geçiş yapmana engel olmaz.

Hazırlıkta devamsızlıktan kalınca ne olur?

İngilizce Hazırlık sınıfında, Modüler sistemde, her bir modülde toplam 30 ders saati devamsızlık limitini aşan öğrenciler Modül Sonu Sınavına girme hakkını kaybederler ve ilgili düzeyin derslerini tekrar almak zorunda kalırlar.

Üniversite hazırlık sınıfında ne yapılır?

Hazırlık sınıfı, üniversitelerin 1 sene vermiş olduğu bir eğitimdir. Farklı bölümlerde olan kişiler bir sınıfa dahil edilerek yabancı dil eğitimi alır. Yabancı dil eğitiminin verildiği dönem, hazırlık sınıf olarak adlandırılır.

Isteğe bağlı hazırlık sınıfında kalma var mı?

Daha sonra bu kararımdan vazgeçebilir miyim? Cevap: İsteğe bağlı hazırlık programına başvuran öğrenciler, güz yarıyılı derslerinin başlangıç tarihine kadar hazırlık sınıfından ayrılabilir. Ancak, başvurusu olan hiçbir öğrenci bahsi geçen süre haricinde isteğe bağlı hazırlık sınıfından ayrılamaz.

Hazırlık sınıfı bittikten sonra yatay geçiş yapılır mı?

Taban puanı tutturmak kaydı ile hazırlık sınıfı ve son sınıf dahil her sınıfa yatay geçiş yapılabiliyor. Özel yetenek ile öğrenci alan bölümlere yatay geçiş yapmak mümkün değil. ... Öğrenci yatay geçiş yaptığı bölüm/üniversiteden memnun kalmazsa, bir sonraki dönem eski bölümüne geri dönebiliyor.

Hazırlık sınıfında devamsızlık var mı?

Hazırlık Sınıfında Devam Zorunlu Mudur? Yabancı dil hazırlık programlarına kayıtlı öğrenciler derslerin en az %85'ine devam etmek zorundadırlar. Sağlık Raporu devamsızlık için geçerli değildir. Derse devam şartını yerine getirmeyen öğrenciler yılsonu sınavlarına katılamazlar ve başarısız sayılırlar.

Isteğe bağlı Hazırlıkta sınıf tekrarı var mı?

Devam zorunluluğunu karşılamayan öğrenciler yıl sonunda yapılacak Yeterlik Sınavına giremezler. ... İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.