Kürtajdan sonra sarı akıntı neden olur?

İçindekiler:

  1. Kürtajdan sonra sarı akıntı neden olur?
  2. Kürtajdan sonra ağrı olur mu?
  3. Doğum sonrası beta HCG ne zaman düşer?
  4. Kürtaj Sonrası Parça Kalır mı?

Kürtajdan sonra sarı akıntı neden olur?

Kürtaj işlemi sırısın vajinanın ve rahim ağzının antiseptik solüsyonla temizlenmesi vajina florasını bozabilir ve akıntıya (vajinit) neden olabilir. Bu durumda hasta sarı, yeşil, kahverengi, kötü kokulu akıntıdan ve bazen kaşıntıdan şikayet eder.

Kürtajdan sonra ağrı olur mu?

Kürtajdan sonra ilk birkaç saat boyunca rahim içindeki gebelik kesesinin boşaltılmasından dolayı, rahim kasları kasılarak hafif kramp şeklinde ağrılara neden olabilir; bu kramp şeklinde ağrılar özellikle adet görürken şiddetli sancıları olan bireylerde daha sık rastlanır.

Doğum sonrası beta HCG ne zaman düşer?

Düşükle sonuçlanan gebeliklerde Beta HCG hormon seviyeleri genellikle 4-6 hafta içerisinde normal aralıklara ulaşır. Bu süreç gebelik kürtaj yoluyla sonlandırıldıysa daha uzun veya daha kısa olabilir.

Kürtaj Sonrası Parça Kalır mı?

Kürtaj Sonrası Parça Kalması Parça kalması demek gebelik meteryalinin rahimden tam olarak uzaklaştırılamamış olması demektir. İşlem sonrasında parça kalanlarda kanama 2 haftanın üzerinde sürer ve miktarı da fazladır. Ayrıca parça kalması müdahale edilmezse rahim içinde enfeksiyona yol açabilir.