Bebeklerin kafasi neden buyuk?

İçindekiler:

  1. Bebeklerin kafasi neden buyuk?
  2. Bebeklerde kafa büyüklüğü ne demek?
  3. BPD kaç mm olmalı?
  4. Normal doğum için bebeğin BPD kaç olmalı?

Bebeklerin kafasi neden buyuk?

Hidrosefali, beyin omurilik sıvısının dolanım yollarında tıkanıklık ya da beyin omurilik sıvısının yapımı ve emilimi arasındaki dengenin bozulmasına bağlı olarak gelişmektedir. Beyin odacıklarında genişleme ve artan kafa içi basıncına neden olur.

Bebeklerde kafa büyüklüğü ne demek?

Doğumda bebeğin kafası vücudun 1/4 oranında iken, bebeğin vücudunun büyümeye başlaması ile birlikte bu oran değişir. Yetişkinlik döneminde ise kafanın vücuda oranı 1/8 olur. Başın büyüklüğü beynin ve kafatası kemiklerinin büyüme şekliyle doğru orantılıdır. Yeni doğan bebeklerde baş çevresi 32-37 cm arasıdır.

BPD kaç mm olmalı?

BPD: Başın her iki yanında bulunan parietal kemiklerin arasındaki mesafe BPD değeridir. 12. haftadan sonra 26. haftaya kadar en güvenilir veriyi sunan BPD değeri gebelik sonlarına doğru değişiklik gösterebilir. 13. haftada bu değer en az 2,07 cm iken 26. haftada 6,16 cm'dir.

Normal doğum için bebeğin BPD kaç olmalı?

12. haftadan sonra 26. haftaya kadar en güvenilir veriyi sunan BPD değeri gebelik sonlarına doğru değişiklik gösterebilir. 13. haftada bu değer en az 2,07 cm iken 26. haftada 6,16 cm'dir. Bu ölçümlerde en fazla 7 günlük bir sapma olabilmektedir.